2020-05-31 19:45

Udrea: E necesară o reîmpărţire a României în regiuni, dar acest lucru nu se va întâmpla până în 2013

 |  13:24
Udrea: E necesară o reîmpărţire a României în regiuni, dar acest lucru nu se va întâmpla până în 2013

Ministrulturismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, că este necesară o reîmpărţire aRomâniei în regiuni de dezvoltare, care să aibă ca scop o mai bună absorbţie afondurilor europene, dar că nu crede că aceasta va avea loc până în 2013.

Udreaa afirmat, vineri, în timpul unei întâlniri pe care a avut-o la sediulConsiliului Judeţean Timiş cu mai mulţi europarlamentari, că nu crede că pânăîn 2013 se va face "o reîmpărţire a României pe regiuni", daraceasta, din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale şiTurismului, este necesară pentru o "implicare mai directă" înabsorbţia fondurilor europene.

"Pânăîn 2013 nu se va face o reîmpărţire a României în regiuni şi va trebui caabordarea noastră să fie una pragmatică. Este vorba şi de considerenteistorice, economice. Dar din punctul de vedere al ministerului, aceastăreîmpărţire, care credem că va fi necesară, trebuie să aibă ca prim scop o maimare eficienţă şi o implicare mai directă asupra unei mai bune absorbţii afondurilor europene în următoarea perioadă", a spus Udrea.

Larândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, aafirmat că aripa Palatului Administrativ din Timişoara în care s-a desfăşuratconferinţa a fost "special gândită şi construită" pentru a servi casediu pentru o viitoare conducere a regiunii.

MiniştriiElena Udrea şi Teodor Baconschi au participat, vineri, la o întâlnire cudelegaţia Comisiei pentru Dezvoltare Regională - REGI din cadrul ParlamentuluiEuropean, la sediul Palatului Administrativ din Timişoara. Discuţiile au vizatprezentarea stadiului de aplicare a Programului Operaţional Regional (POR).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine