2020-06-04 09:23

Udrea: Piaţa construcţiilor se va relansa anul viitor

 |  14:42
Udrea: Piaţa construcţiilor se va relansa anul viitor

MinistrulDezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi că piaţaconstrucţiilor se va relansa anul viitor, pe fondul stabilizării economiei.

"Semnalelesunt că economia se va stabiliza în 2011 şi piaţa construcţiilor îşi va revenianul viitor. Din cauza constrângerilor bugetare nu am reuşit să facem tot cene-am fi dorit pentru ca în construcţii activitatea să funcţioneze normal, darau fost foarte multe lucruri pe care le-am făcut la nivel dereglementări", a spus Udrea, la seminarul Romania Construct Forum.

Eaestimează că anul viitor se va putea vorbi de o relansare a pieţeiconstrucţiilor.

"Sperămca odată cu 2011, intrând în vigoare aceste prevederi care să aducă finanţare,să putem vorbi de o relansare a acestui domeniu", a spus Udreareferindu-se la parteneriatele public-private care urmează să fie lansate deminister anul viitor atât pentru construcţia de locuinţe cât şi pentru cea dedrumuri, apă şi canalizare.

Piaţaconstrucţiilor ar putea scădea în acest an cu 35-40%, de la 12,6 miliarde euroîn 2009, când de asemenea a fost consemnat un declin.

AsociaţiaRomână a Antreprenorilor de Construcţii - ARACO susţine că piaţa construcţiilora fost sprijinită în acest an în principal de lucrările de reparaţii, situaţiecare va fi valabilă şi anul viitor, când ar putea fi atins punctul critic deminus în acest domeniu.

ARACOse aşteaptă ca acest domeniu să revină pe creştere în 2012.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine