2020-02-16 22:26

UE va organiza o conferinţă pe tema romilor la Bucureşti, în octombrie

 |  19:14
UE va organiza o conferinţă pe tema romilor la Bucureşti, în octombrie

Uniunea Europeană va organiza o conferinţă la Bucureşti,în octombrie, pentru a discuta despre programe de ajutor pentru romi, încontextul unei polemici între Parisşi Bruxelles, a anunţat comisarul european pentru Afaceri Sociale, într-uninterviu care va fi publicat luni.

Participanţii la conferinţă vor discuta despremijloacele "de a implementa mai bine programele de ajutor în favoarea romilor", a precizatcomisarul ungar Laszlo Andor, în interviul pentru săptămânalul austriac Profil.

Nici o dată precisă nu a fost menţionată pentru această reuniune.

În interviul său, comisarul Andor acuză de asemenea politica franceză derepatriere a romilor, apreciind că "există evident oameni care încearcă săîşi consolideze popularitatea în detrimentul unui grup deosebit devulnerabil".

"Dar nu poate exista locpentru rasism şi xenofobie în Europa", a adăugat el.

Comisarul deplânge de asemenea faptul că alte ţări, precum România şi Bulgaria, nuimplementează suficient programele de ajutor existente.

Summitul liderilor UE de joi, de la Bruxelles, s-a transformat într-oconfruntare pe tema romilor între preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, careîşi menţine politica de repatriere controversată în pofida criticilor, şiComisia Europeană.

Comunitatea romilor este formată din aproximativ zece milioane de persoaneîn Europa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine