2020-02-16 22:36

Un avocet îl acuză pe Traian Băsescu că l-a lovit. Preşedinţia neagă că ar fi existat «un contact fizic»

 |  17:26
Un avocet îl acuză pe Traian Băsescu că l-a lovit. Preşedinţia neagă că ar fi existat  «un contact fizic»

Avocatul Dan Chitic apovestit pentru MEDIAFAX cum, în noaptea de vineri spre sâmbătă, puţin după ora12.00, a ieşit împreună cu soţia din Vila Scriitorilor din Neptun pentru oscurtă plimbare, fără a avea, el sau soţia, telefonul mobil sau vreun aparat defotografiat cu ei.

Ajunşi în faţarestaurantului Cireşica, avocatul ar fi fost atenţionat de soţia sa că de pescările localului coboară preşedintele Băsescu.

"Soţia a rămas pe loc,iar eu am făcut câţiva paşi în direcţia preşedintelui. Acesta s-a îndreptat,alături de soţia sa, spre o Dacia Logan de culoare albă, i-a deschis uşa soţiei, aocolit maşina prin spate şi a dat să se urce la volan. În acelmoment i-am strigat: «Să-ţi fie ruşine!», exact aşa, fără afolosi pluralul de politeţe", a povestit avocatul Chitic.

Acesta susţine căpreşedintele a reacţionat şi l-a întrebat: "De ce să-mi fie ruşine,dobitocule?". Avocatul i-ar fi răspuns: "Pentru ce ai făcut din ţara asta!".

"Iritat de invectivuladresat, i-am replicat: «Sunt un dobitoc că te-am votat prima oară!», iarpreşedintele, care aproape urcase în maşină, a coborât şi a venit spre minespunând: «Eşti un dobitoc că nu m-ai mai votat şi a doua oară!».Când a ajuns în faţa mea am crezut că vrea să-mi spună ceva, însă m-a lovit,mi-a dat un dos de palmăşi s-a întors către maşină", a declarat avocatul Chitic agenţiei MEDIAFAX.

Acesta a povestit căimediat după ce a fost lovit a fost prins de mâini de doi dintre angajaţii SPPcare-l însoţeau pe şeful statului. "Am apucat totuşi să-l întreb de ce m-alovit şi i-am spus, textual: «De ce dai, bă nenorocitule, că eşti plătit dinbanii noştri?»".

"Am fost imobilizat, cu mâna-n gât, de cei doiSPP-işti",a mai spus avocatul, precizând că, după plecarea şefului statului, a avut odiscuţie cu aceştia, întrebându-i de ce-l mai apără din moment ce le-au fostreduse cu un sfert salariile, aceştia replicându-i că "e păcat" săexiste asemenea incidente şi că "e vacanţă".

Avocatul mai susţine că preşedintele"vorbea împleticit, gâjâit şi mirosea a băutură".

Chitic afirmă că mai multepersoane au văzut incidentul, însă toate se tem să recunoască întâmplarea."Unul dintre cei care au văzut foarte bine cele întâmplate a fost patronulrestaurantului «Cireşica». A rămas apoi lângă mine, împreună cu SPP-iştii, şichiar m-a întrebat de unde sunt, din Constanţasau de unde sunt", a mai spus acesta.

Avocatul a mai spus că oaltă persoană care a fost martoră la incident i-a transmis să nu se bazeze peeventuala depoziţie a sa.

"Un alt martor, cu care am vorbit la câteva minute de laincident, mi-a spus: «Să nu te bazezi pe mine, eu sunt mic şi vreaulinişte»", a mai spus avocatul Chitic.

Acesta susţine că singurulmartor dispus să confirme întreaga scenă este soţia sa. O altădovadă a faptului că incidentul a existat o constituie faptul că, după plecareaşefului statului, cei de la SPP "au rămas în Vila Scriitorilor, au intratprin restaurant, au aprins luminile" şi "s-au interesat" deidentitatea celor cazaţi acolo.

Avocatul nu a luat vreodecizie nici în privinţa depunerii unei eventuale plângeri pe numele şefuluistatului. "Sunt încă în termen, nu vă pot spune dacă voi depune sau nuvreo plângere", a mai spus Chitic.

El a ţinut să sublinieze cănu are nimic de câştigat din acest incident, "ba din contră, depierdut". El susţine că relatarea despre incident a ajuns în presă dupăce, la întoarcere, a povestit cele întâmplate celor cu care se afla la masa dinVila Scriitorilor, unii dintre ei jurnalişti.

"Mă tem, domnule,pentru că nu este o întâmplare oarecare. Nu ştiu dacă voi depune plângere.Gândiţi-vă care este pedeapsa pentru loviri şi alte violenţe: închisoare de lao lună la trei luni sau amendă. De ce să depun plângere, să fie ignorată timpde patru ani şi patru luni de cei care ar trebui s-o rezolve? Să consumămhârtie degeaba?", s-a întrebat avocatul, precizând totuşi că nu a luat odecizie fermă în acest sens.

Preşedinţai neagă incidentul

Preşedinţia susţine că, vineri seară, la Neptun, "opersoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fărăa exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului", punct devedere susţinut şi de SPP, după ce presa a relatat că Traian Băsescu ar filovit un bărbat.

Administraţia Prezidenţială precizează, într-un comunicat,că "regretă lejeritatea cu care site-ul cotidianul.ro lansează minciuni şidezinformări despre preşedintele României, Traian Băsescu".

"Pentru corecta informare a opiniei publice, AdministraţiaPrezidenţială precizează că nu aexistat niciun incident de tipul celui descris în articolul respectiv.Dimpotrivă, realitatea este cu totul alta. În cursul serii de vineri, 20 augusta.c., în staţiunea Neptun, o persoanăcu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a existaînsă un contact fizic între aceasta şi şeful statului", se maiarată în comunicat.

Administraţia Prezidenţială îşi exprimă regretul că "site-ul respectivcontinuă politica editorială neprofesionistă şi răuvoitoare, de lansare deneadevăruri despre preşedintele României".

La rândul său, SPP a făcut precizări în legătură cu incidentul de vineriseară, susţinând că ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază nu au cunoştinţăde existenţa vreunui incident similar celui relatat de site-ul .

"Precizăm că, în seara zilei de 20 august a.c., ofiţerii SPP nu aupermis accesul în imediata apropiere a preşedintelui României unei persoaneagitate care a adresat injurii demnitarului", se mai arată într-uncomunicat al SPP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine