2020-07-10 04:03

Un bust al poetului Adrian Păunescu va fi amplasat pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

 |  17:31
Un bust al poetului Adrian Păunescu va fi amplasat pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Unbust din bronz al poetului Adrian Păunescu va fi amplasat, marţi, pe AleeaScriitorilor din centrul municipiului Alba Iulia, zonă în care, în urmă cu unan, a fost dezvelit şi un bust al poetului basarabean Grigore Vieru.

ReprezentanţiiCongresului Spiritualităţii Româneşti au anunţat, duminică, în debutul ediţieidin acest an a manifestării, că vor dezveli, marţi, împreună cu autorităţiledin Alba, un bust al poetului Adrian Păunescu, pe Aleea Scriitorilor din AlbaIulia.

Potrivitsursei citate, bustul din bronz al poetului a fost realizat cu sprijinulConsiliului Judeţean Alba, care a finanţat lucrarea cu 25.000 de lei, şi alPrimăriei municipiului Alba Iulia, care a realizat soclul monumentului.

Laeveniment sunt aşteptaţi apropiaţi ai poetului, membri ai Cenaclului Flacăra,dar şi fiica poetului Ana-Maria Păunescu.

Bustulpoetului Adrian Păunescu urmează să fie amplasat pe Aleea Scriitorilor dincentrul municipiului Alba Iulia, zonă în care anul trecut a fost dezvelit unbust al poetului basarabean Grigore Vieru.

AdrianPăunescu a fost preşedinte al Congresului Spiritualităţii Româneşti şi unuldintre susţinătorii activi ai manifestării.

CongresulSpiritualităţii Româneşti a fost deschis oficial duminică şi aduce în acest anla Alba Iulia peste 200 de participanţi din ţară şi reprezentanţi aicomunităţilor româneşti din 30 de ţări, printre care Republica Moldova,Bulgaria, Ungaria, Albania, Grecia, Turcia, Rusia, Ucraina, Slovenia, Austria,Germania, Italia, Franţa, SUA şi Canada.

CongresulSpiritualităţii Româneşti se organizează din anul 1993, primele ediţii desfăşurându-sela Herculane. Ulterior, s-a decis ca această întâlnire să se desfăşoare la AlbaIulia şi să se organizeze în preajma zilei de 1 decembrie, ziua în care s-arealizat Marea Unire din 1918.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz