2020-02-28 12:18

Un deputat PDL cere demisa miniştrilor Şeitan şi Vlădescu după deciziile luate în cazul drepturilor de autor

 |  16:40
Un deputat PDL cere demisa miniştrilor Şeitan şi Vlădescu după deciziile luate în cazul drepturilor de autor

DeputatulPDL Mircia Giurgiu a cerut, luni, demisia miniştrilor Muncii şi FinanţelorPublice, Mihail Şeitan şi Sebastian Vlădescu, pentru deciziile luate în cazuldrepturilor de autor şi modificarea normelor de aplicare a Ordonanţei nr. 58/2010.

Giurgiu adeclarat, luni, într-o conferinţă de presă, că aceşti doi miniştri se facvinovaţi de faptul că tot mai multe persoane sunt nemulţumite de deciziileluate în domeniul contribuţiilor privind drepturile de autor, mai ales în ceeace priveşte cozile formate la casele de pensii şi sănătate şi la agenţiile deşomaj.

"Vremsă aflăm şi poziţia celor care au emis aceste norme la Ordonanţa nr. 58,fiindcă credem că s-a făcut o mare greşeală şi acesta ar fi un motiv pentru carespectivii să-şi dea demisia, mă refer la cei doi miniştri, ai Muncii şiFinanţelor Publice. O să discutăm cu ei şi o să le cerem să-şi dea demisiapentru că au produs atâtea cozi şi atâtea nemulţumiri în rândulpopulaţiei", a afirmat Giurgiu.

Potrivitacestuia, în PDL se înregistrează un număr mare de parlamentari nemulţumiţi"de ceea ce s-a întâmplat în legătură cu cozile care s-au creat ca urmarea hotărârii unor miniştri de a stabili nişte norme de aplicare a Ordonanţei nr.58, norme care vin în contradicţie cu ordonanţa".

"Nueste în regulă şi vom solicita să vină acei miniştri să ne spună cum ar trebuisă rezolve. Oricum, propunerea noastră, pe care o vom prezenta până la 1septembrie, este cea de modificare a normelor şi o să prezentăm şi proiectul demodificare a acelor norme", a spus deputatul democrat-liberal.

MirciaGiurgiu a precizat că taxele către stat legate de drepturile de autor ar trebuisă fie achitate de plătitor, astfel încât beneficiarii să nu mai fie obligaţisă stea la cozi, în fiecare lună, la mai multe instituţii.

Publicareatârzie a formularelor sau a conturilor în care pot fi viraţi banii pentrupensii şi şomaj, informarea deficitară şi lipsa explicaţiilor concrete au puspe drumuri şi la cozi interminabile mii de oameni care până miercurea trecutăar fi trebuit să dea contribuţii din ce au câştigat din drepturi de autor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine