2020-07-04 16:13

Un document secret arată că Germania a încercat să prevină războiul din Irak

 |  18:03
Un document secret arată că Germania a încercat să prevină războiul din Irak

Undocument secret, care prezintă note de la o întâlnire dintre un importantdiplomat german şi Condoleezza Rice cu câteva săptămâni înainte de invadareaIrakului, arată că Guvernul german a încercat să prevină războiul, relateazăDer Spiegel.

Întâlnirea,care a durat 90 de minute, a avut loc la Washington, în februarie 2003, întreKlaus Scharioth, secretar de stat în Ministerul german de Externe, CondoleezzaRice, consilierul pentru securitate internă al lui George W. Bush din perioadarespectivă, şi alţi membri importanţi ai Consiliului pentru SecuritateaNaţională din Statele Unite.

Principalulargument al Germaniei s-a concentrat pe costul politic al unui război în Irak,care ar fi "mai mare decât beneficiile politice". În timp ce Rice aafirmat că Irakul ar putea profita de "oportunităţile dereconstrucţie", aşa cum s-a întâmplat cu Germania în 1945, delegaţia de laBerlin a replicat că "nu este de aşteptat" o instalare a democraţieila Bagdad.

Germaniiau anticipat că adevăratul beneficiar al războiului din Irak va fi de faptIranul, şi că un atac condus de Statele Unite va complica eforturile deajungere la o soluţie în conflictul dintre israelieni şi palestinieni.

Totodată,ei au estimat că începerea războiului va determina o reacţie dură ateroriştilor. Scharioth a subliniat că este important să se câştige încredereaelitei musulmane şi a tinerilor, iar acest lucru nu se va face prin război. Ela adăugat că războiul ar creşte pericolul unui "aflux alfundamentalismului islamic şi terorismului".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz