2020-04-03 08:20

Un milion de participanţi la defilarea Gay Pride de la Londra

 |  12:23
Un milion de participanţi la defilarea Gay Pride de la Londra

Un milion de persoane au participat sâmbătă la defilărileGay Pride de la Londra şi alte mii de susţinători ai drepturilor homosexualilorau fost prezenţi la Viena, Madrid şi Roma, pentru a cere drepturi egale pentrumembrii comunităţilor gay.

În capitala britanică, evenimentul a marcat şi împlinireaa 40 de ani de la înfiinţarea Gay Liberation Front, grupul de presiune care aorganizat prima paradă Gay Pride.

Ministrul britanic pentru Egalitate, Lynne Featherstone,a fost prezent la manifestaţie, după ce declarase că ia în considerareposibilitatea de a acorda cuplurilor de acelaşi sex dreptul de a includeelemente religioase în ceremoniile de uniune civilă. Parada a traversatstrăzile Londrei în ritmuri de muzică tehno, iar în cartierul Soho a fost organizatăo petrecere publică.

La Viena, organizatorii Regenbogen Parade au anunţat căaproximativ 100.000 de persoane au participat la cea de-a 15-a ediţie adefilării. Marşul organizat în Austria a avut ca temă principală familia,într-un moment în care comunitatea gay solicită drepturi egale pentru cuplurilegay. Participanţii la paradă au defilat în centrul oraşului, înainte de a seaduna, în cursul după-amiezii, la Schwarzenbergplatz pentru a asista la undiscurs şi apoi la un concert.

În Spania, unde cuplurile gay se pot căsători şi, diniulie 2005, pot adopta şi copii, zeci de mii de persoane s-au adunat la Madridîntr-o paradă plasată sub semnul egalităţii pentru transsexuali. "Nu putemtolera ca în secolul XXI persoanele transsexuale să fie considerate încă dreptbolnave", a declarat ministrul spaniol pentru Egalitate, Bibiana Aido.

O paradă de mai mică amploare a avut loc la Roma, undecâteva mii de persoane au defilat purtând pancarte pe care scria"Închideţi Vaticanul, un Guantanamo mental".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine