2020-04-10 02:35

Un militar ungar a fost ucis şi alţi trei răniţi, într-un atac comis în Afganistan

 |  15:17
Un militar ungar a fost ucis şi alţi trei răniţi, într-un atac comis în Afganistan

Un militarungar a fost ucis într-un atac asupra contingentului Ungariei din Afganistan,în care alţi trei soldaţi au fost răniţi, a anunţat luni Ministerul Apărării.

Atacul afost comis luni, la 3.30, ora Ungariei (4.30, ora României), în provinciaBaghlan, unde Ungaria conduce o echipă de reconstrucţie provincială (PRT), searată într-un comunicat al ministerului.

Un militar amurit pe loc, un altul a suferit răni care îi ameninţă viaţa, în timp ce alţidoi au fost grav răniţi, continuă comunicatul.

Convoiul seafla în drum către centrul regional al NATO din Mazar-i-Sharif, din nordulţării, iar la 20 de kilometri nord-vest de Puli Khumri s-a auzit o explozie şimilitarii au fost vizaţi de focuri, precizează ministerul.

În urmaatacului, convoiul s-a întors la baza sa, unde militarii răniţi au primitîngrijiri medicale.

MinistrulApărării, Csaba Hende, a informat familia soldatului decedat şi a transmiscondoleanţele Forţelor armate ungare.

Ministerul aanunţat că va susţine o conferinţă de presă pe această temă, în cursul zilei deluni.

Ungariaconduce din 2006 o echipă de reconstrucţie provincială formată din 240 depersoane, în provincia Baghlan. Doi militari ungari, ambii experţi genişti, aumurit până în prezent în misiunea din Afganistan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine