2020-02-18 00:20

Un mort şi circa 30 de răniţi în urma exploziei de lângă aeroportul din San Francisco

 |  13:29
Un mort şi circa 30 de răniţi în urma exploziei de lângă aeroportul din San Francisco

Cel puţin opersoană a decedat şi alte aproximativ 30 au fost rănite în explozia şiincendiul care s-au produs joi seară în apropiere de aeroportul internaţionalSan Francisco, potrivit autorităţilor locale şi martorilor oculari, iar 53 delocuinţe au fost distruse.

Explozia arfi survenit de-a lungul unei importante conducte subterane de gaz naturalsituate în cartierul rezidenţial San Bruno, în apropiere de aeroport, unde autorităţilelocale au efectuat evacuări de urgenţă.

O persoană adecedat în urma exploziei, au confirmat oficiali de la morga comitatului San Mateo.

Peste 30 depersoane au fost transportate către spitalele din zonă pentru a primi acoloîngrijiri medicale, a declarat un purtător de cuvânt al clinicii KaiserPermanente Karl Sonkin.

"Este oadevărată tragedie. Facem tot posibilul pentru a îngriji oamenii", a spusel.

Cincizeci şitrei de locuinţe au fost distruse şi peste o sută au fost avariate în uriaşulincendiu care s-a extins joi seară după o puternică explozie într-un cartierrezidenţial de la periferia de sud a oraşului San Francisco, au declarat pompierii.

Dennis Haag,comandantul serviciilor de pompieri din cartierul San Bruno, în apropiere de aeroport, aconfirmat moartea unei persoane. El a evocat şi distrugerile în urma explozieicauzate, se pare, de spargerea unei importante conducte de gaze naturale.

Haag aafirmat că serviciile de urgenţă au nevoie de timp, "cel puţin până mâine(vineri) după-amiază, pentru a efectua cercetări complete" în zonadevastată.

"Amauzit un sunet similar celui produs de unui avion zburând la joasă altitudine,apoi deodată casa a început să tremure", a povestit Tina DiIoia, care seafla, cu bebeluşul său, în apartamentul său din localitatea San Bruno, laperiferia de sud a oraşului San Francisco, în momentul producerii exploziei, laaproximativ 800 de metri distanţă.

"Apoi aavut loc o altă explozie. Am ieşit afară şi din cer cădeau resturi dedărâmături", a adăugat ea.

Mai mulţimartori descriau flăcările ca o uriaşă "sferă de foc".

Explozia asurvenit în apropiere de aeroport, ceea ce a generat temeri privind un posibilatentat, înainte de comemorarea a nouă ani, sâmbătă, de la atentatele de la 11septembrie. Nici o informaţie nu susţine însă până în prezent o astfel deipoteză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine