2020-03-29 12:42

Un mort şi nouă răniţi într-un accident produs în Ungaria, fiind implicate microbuze cu români

 |  14:07
Un mort şi nouă răniţi într-un accident produs în Ungaria, fiind implicate microbuze cu români

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite, luni,într-un accident rutier produs în Ungaria, la 30 de kilometri de graniţa cuRomânia, fiind implicate un autocar şi două microbuze cu cetăţeni români.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bihor au declarat căun accident rutier s-a produs în Ungaria, la circa 30 de kilometri de graniţacu România de la Borş. În accident au fost implicate un autocar şi două microbuzepline cu cetăţeni români care se întorceau în ţară. Accidentul s-a soldat cumoartea unei persoane, rănirea gravă a alteia şi rănirea uşoară a altor optpersoane.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bihor au precizat căaccidentul a avut loc pe şoseaua 42 , între localităţile Berettyoujfalu şiFoldes, pe direcţia de mers spre Borş. "Autocarul care deschidea coloanas-a oprit pe partea dreaptă a carosabilului, iar şoferul microbuzului carevenea în spatele său nu a observat la timp această manevră şi nu a reuşit săfrâneze, intrând în coliziune cu autocarul şi răsturnându-se pe contrasens. Celde-al doilea microbuz, de asemenea, nu a oprit la timp şi a lovit autocarul,însă impactul a fost mai uşor, iar microbuzul s-a oprit în şanţ, pe parteadreaptă a drumului", au spus reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bihor.

Potrivit sursei citate, un pasager din primul microbuz amurit pe loc, iar alţi nouă pasageri au fost spitalizaţi. În urma accidentuluidrumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Potrivit poliţiei ungare locale, din informaţiilepreliminare referitoare la accident, a rezultat că un autobuz care avea înspatele său alte trei microbuze româneşti a frânat brusc. Autobuzul a fostdepăşit de primul microbuz, în schimb cel de-al doilea, care a frânat la rândulsău foarte brusc, a fost lovit din spate de un al treilea microbuz, formându-sepractic un carambol.

În urma acestui accident, un român a decedat, iar alţinouă au fost răniţi, aceştia primind îngrijiniri medicale. Acestea suntinformaţii preliminare referitoare la accident, urmând ca pe măsură ce se vadesfăşura ancheta să fie clarificate atât cauzele, cât şi starea răniţilor.

Consulatul general al României la Gyula nu a fostinformat oficial în legătură cu acest accident, însă reprezentanţiiconsulatului au solicitat deja informaţii poliţiei locale şi se deplasează lafaţa locului pentru a acorda asistenţa necesară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

BRIGITTA
17 Iul 2013

As dori sa aflu numele persoanei cine a murit?Va rog e important.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine