2020-07-03 20:22

Un poliţist de la Secţia 14 din Capitală, arestat preventiv pentru luare de mită

 |  18:29
Un poliţist de la Secţia 14 din Capitală, arestat preventiv pentru luare de mită

Unpoliţist de la Secţia 14 din Capitală a fost arestat preventiv pentru 15 zile,vineri, după ce a fost prins în flagrant delict de către ofiţerii DirecţieiGenerale Anticorupţie în timp ce primea mită 1.200 de lei pentru soluţionareafavorabilă a unui dosar penal.

OfiţeriiDirecţiei Generale Anticorupţie (DGA) au primit un apel pe linia verdeanticorupţie, în 29 august, de la un bărbat care a reclamat faptul căpoliţistul A.C., de la Secţia 14 Poliţie din Capitală, i-a cerut bani pentrua-i soluţiona favorabil un dosar penal, se arată într-un comunicat de presă devineri al DGA.

Bărbatula declarat, în plângerea depusă la DGA, că poliţistul a venit, în seara zileide 29 august, acasă la tatăl său şi i-a spus acestuia să-şi anunţe fiul că adoua zi trebuie să se prezinte la Secţia 14.

În30 august, bărbatul s-a întâlnit cu A.C., care i-a spus că o femeie a depusplângere împotriva sa, iar aceasta are şi un martor. Poliţistul nu i-a spusdespre ce infracţiune este vorba, însă a precizat că dacă urmează calea legalăva cheltui aproximativ 15.000 de lei, pentru că prejudiciul cerut de reclamantăeste de 4.000 de lei.

Totodată,poliţistul i-a prezentat bărbatului două posibilităţi de rezolvare a dosaruluiîn favoarea: fie poliţistul, în schimbul unei sume de bani, urma să-linfluenţeze pe martorul adus de femeie, fie bărbatul urma să aducă trei martoricare să contrazică afirmaţiile primului martor. La finalul discuţiei,poliţistul i-a cerut denunţătorului bani, pentru a-i oferi procurorului de caz,a precizat DGA.

Poliţistull-a contactat, joi, pe bărbat şi i-a cerut să vină în zona ParculuiTineretului. El i-a cerut bărbatului să îi aducă 1.200 de lei pentru asoluţiona dosarul, spunând că martorului îi va da 200 de lei, procurorului 500de lei, iar restul de bani îi va păstra. Totodată, i-a cerut bărbatului cabanii să îi fie daţi în aceeaşi zi, până la ora 22.00.

OfiţeriiDGA, împreună cu procurorul de caz, au organizat un flagrant, în jurul orei19.30, poliţistul fiind prins în timp ce primea, chiar în sediul Secţiei 14,1.200 de lei.

Poliţistula fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri a fost arestat preventiv de TribunalulBucureşti, pentru 15 zile.

Cercetărilecontinuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a agentului depoliţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-07Parerea ta...

SORINOVICI
04 Sep 2010

ROMANIA ,cea mai tiganizata si corupta tara din Europa, Bravo ca se mai intampla sa ii si prindeti pe politistii corupti, dar acestia sunt pretutindeni, sfideaza legile, sunt platiti in aur si imobile de catre Mafia tiganeasca, si musamalizeaza dosarele cu sutele in defavoarea, cetatenilor onesti!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz