2020-02-24 08:14

Un tânăr din judeţul Iaşi a fost diagnosticat cu virusul West Nile

 |  17:56
Un tânăr din judeţul Iaşi a fost diagnosticat cu virusul West Nile

Untânăr din judeţul Iaşi a fost diagnosticat cu virusul West Nile, fiind primulcaz de acest gen înregistrat în judeţ, a anunţat, luni, conducerea Direcţiei deSănătate Publică (DSP) Iaşi.

Tânărul,în vârstă de 32 de ani, din judeţul Iaşi, a fost internat la Spitalul de BoliInfecţioase din municipiu la începutul săptămânii trecute, acuzând febră şicefalee.

Probeleprelevate de la acesta au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală,iar rezultatele au confirmat, luni, prezenţa virusului West Nile, fiind primulcaz de acest gen înregistrat la Iaşi, se arată într-un comunicat transmispresei de conducerea DSP Iaşi.

Potrivitreprezentanţilor DSP Iaşi, evoluţia stării de sănătate a pacientului estefavorabilă, el urmând să fie externat peste câteva zile.

ÎnRomânia au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu virusul West Nile, dintre carepatru în judeţul Constanţa, două în Mureş, şi câte un caz în Bucureşti, Dolj,Alba, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Galaţi, Sibiu şi Teleorman. Dintre acestea, douăpersoane de peste 70 de ani, care aveau şi boli asociate, au decedat.

Specialiştiiîn sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia încontinuare măsuri de protecţie, printre care să evite expunerea la ţânţaripurtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţechimice de îndepărtare a acestora, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă,să asigure desecarea bălţirilor de apă din jurul gospodăriilor şi săîndepărteze recipientele de apă stătută.

Deasemenea, Ministerul Sănătăţii solicită intensificarea colaborării Direcţiilorde Sănătate Publică cu prefecturile şi administraţiile publice locale, pentrupunerea în aplicare a măsurilor specifice de prevenire, cum ar fi, de exemplu,dezinsecţiile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine