2019-07-23 03:50

Unde facem sărbătorile de iarnă: Tarifele din ţară şi străinătate mai ieftine cu 10-15%

 |  15:18

Preţurilepachetelor turistice pentru Revelion, cât şi pe perioada întregului sezon deiarnă, prezentante de turoperatori al târgul Winter Holiday, au scăzut în mediecu 10-15% în acest an, a declarat agenţiei MEDIAFAX Corina Martin, preşedinteleAsociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Majoritateaofertelor celor peste 100 de expozanţi la târg sunt pachete turistice externe,o mare parte dintre agenţii promovând exlusiv aceste destinaţii. Unii agenţi deturism explică ponderea mai mare a ofertelor externe prin faptul că, în multecazuri, acestea sunt mai ieftine şi mai tentante decât cele din staţiunileromâneşti.

Ca oconfirmare a faptului că centrul de greutate al târgului este dat de oferteleexterne, deschiderea oficială a manifestaţiei nu a debutat cu o melodietradiţional românească, ci cu "I'm alive", interpretată de CelineDion.

Dupăcuvântul de deschidere al ministrului Elena Udrea, câţiva directori ai unor mariagenţii de turism i-au oferit acesteia buchete de flori, iar ANAT i-a acordattitlul de preşedinte onorific al Federaţiei Asociaţiilor de PromovareTuristică.

"Sperămca din această iarnă să vindem România ca destinaţie turistică atât pe piaţainternă, cât mai ales la extern", a spus Udrea.

Ofertele deRevelion pentru staţiunile autohtnone au preţuri cuprinse între câteva sute delei şi câteva mii de lei pentru 3-5 nopţi de cazare, în funcţie de grandul deconfort al hotelului şi de staţiunea în care este amplasat.

Astfel,cinci nopţi în perioada Revelionului la un hotel de două stele în Maramureşcostă între 850 lei şi 1.100 lei de persoană, iar la un hotel de trei stelepreţul unui pachet de trei noţi depăşeşte 1.500 de lei.

Trei nopţide cazare pentru o persoană, în perioada 30 decembrie 2010 - 2 ianuarie 2011,costă circa 600 de lei la un hotel de trei stele în staţiuneaCălimăneşti-Căciulata şi între 800 şi 900 de lei la Olăneşti. Un pachet similarare preţuri cuprinse între 700 şi 900 de lei la Băile Govora sau Herculane.

La un hotelde trei stele din Covasna un loc într-o cameră pentru patru noţi de Revelioncostă între 2.000 şi 2.500 de lei la un hotel de trei stele, iar la BăileTuşnad, un astfel de pachet depăşeşte 1.300 de lei.

Preţuricuprinse între 800 şi 1.000 de lei de persoană pentru trei noţi în perioadaRevelionului sunt practicate şi de hotelurile de trei stele din staţiunileSovata, Vatra Dornei sau Băile Felix.

Patru nopţila un hotel de trei stele în Bucovina costă peste 1.000 de lei, iar la patrustele tarifele depăşesc 2.000 de lei de persoană. Un pachet de cinci nopţi laBran-Moeciu poate depăşi 1.500 de lei de persoană la trei stele, iar la patrustele tariful ajunge la 2.000 de lei.

La Sinaia,cazarea pentru trei nopţi în perioada Revelionului, la un hotel de trei stele,costă între 1.100 şi 2.000 de lei de persoană, iar la patru stele preţul poateajunge la 3.000 de lei de persoană. Oferte similare sunt şi în staţiuneaPredeal, în timp ce în Poiana Braşov, patru nopţi la un hotel de patru stelepoate costa peste 2.500 de lei. În aceeaşi staţiune, preţul unui pachet decinci nopţi la un hotel de cinci stele este de aproape 4.000 de lei pentru opersoană.

La extern,preţul a şapte nopţi de cazare cu demipensiune în perioada Revelionului, înstaţiunea St. Kanzian din Austria costă sub 400 de euro de persoană, în timp cepentru un pachet similar la patru stele în staţiunea austriacă Abtenau turistultrebuie să plătească între 450 şi 500 de euro.

Cele maiieftine oferte externă de Revelion sunt în Bulgaria, unde trei nopţi de cazarela un hotel de trei stele pe Litoral, cu servicii all inclusive, au preţuriîntre 250 şi 270 de euro de persoană. În staţiunea Bansko, preţul unui pachetde trei nopţi este de 160-190 de euro, iar la cinci stele tariful ajunge la 390de euro.

Patru nopţila un hotel de patru stele în Cipru, cu transport aerian inclus, costă circa370 de euro în perioada Revelionului, iar cinci nopţi la Atena, cu transport cuautocarul, ajung la aproximativ 230 de euro.

La Vienaexistă oferte pentru patru nopţi, cu transport cu avionul inclus, la un tarifde sub 350 de euro.

Cinci nopţide cazare de Revelion la Roma costă sub 480 de euro la un hotel de patru stele,iar un pachet similar la Barcelona nu depăşeşte 530 de euro de persoană. LaParis, în schimb, cinci nopţi de cazare, cu avion inclus, costă aproape 500 deeuro la trei stele şi circa 600 de euro la patru stele.

Pentru unhotel de patru stele în Dubai, cu transport inclus, un turist trebuie să plăteascăîn jurul a 800 de euro pentru şapte nopţi de cazare, iar la cinci steletarifele pornesc de la 1.000 de euro de persoană şi pot ajunge până la 3.000 deeuro.

La Moscova,în perioada Revelionului, şase nopţi de cazare, cu zbor inclus, costă aproape900 de euro, iar un pachet de şapte nopţi costă 1.000 de euro la un hotel depatru stele în Thailanda sau Maroc. Ceva mai scump este la Hong Kong, undepentru şapte nopţi, plus transfer cu avionul, turistul trebuie să plăteascăcirca 1.200 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray