2020-07-09 05:32

UNPR: Nu se au în vedere noi reduceri de pensii şi salarii, propunem creşterea salariului minim

 |  13:14
UNPR: Nu se au în vedere noi reduceri de pensii şi salarii, propunem creşterea salariului minim

Preşedintele deonoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, după o întâlnire cureprezentaţii FMI, CE şi BM, că negocierile cu autorităţile de la Bucureşti nuiau în calcul, pentru 2011, noi reduceri de salarii şi pensii.

El a menţionatcă deşi guvernul nu ia în calcul, pentru 2011, noi reduceri de salarii, suntnecesare reglaje pentru cheltuielile din sectorul public.

El a spus căpoziţia reprezentanţilor FMI s-a dovedit flexibilă, menţionând că, sub condiţiapăstrării echilibrului macroeconomic şi a deficitului bugetar de 4,4% pentru2011, Guvernul are libertatea de a lua măsurile pe care le consideră necesarepentru reglarea nivelului de trai, reluarea unui proces pozitiv pentru salariişi pensii şi crearea unor premise pentru investiţii.

Diaconescu aspus că discuţiile cu oficialii FMI, BM şi CE au arătat că Guvernul trebuie săfacă o prioritate din accelerarea atragerii fondurilor europene.

Preşedintele deonoare al UNPR a precizat că formaţiunea pe care o reprezintă este de acord cuîncheierea unui nou acord cu FMI, însă unul de garanţie, nu care să implice şiîmprumuturi financiare.

Diaconescu a spuscă una din temele discutate cu reprezentanţii FMI, BM şi CE a fost necesitateareducerii nivelului de impozitare al muncii, UNPR propunând o reducere a CAS,reducere care ar putea fi reglementată prin legea bugetului de stat pe 2011.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz