2020-06-04 08:57

UNPR şi CNSLR-Frăţia au semnat un angajament privind salariul minim de 750 lei

 |  17:21
UNPR şi CNSLR-Frăţia au semnat un angajament privind salariul minim de 750 lei

PreşedinteleUNPR, Marian Sârbu, şi cel al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, au semnat, marţi, unangajament comun privind stabilirea salariului minim pe economie la 750 lei şirevenirea salariilor în sectorul bugetar la nivelul de la 30 iunie.

PrinAngajamentul semnat de cele două părţi, valabil pentru doi ani, UNPR şiCNSLR-Frăţia convin "să sprijine împreună" trei obiective principale.

Pelângă stabilirea salariului minim pe economie la 750 lei şi revenireasalariilor din sectorul bugetar la nivelul existent la data de 30 iunie 2010,UNPR şi CNSLR-Frăţia se angajează şi să susţină modernizarea Codului Muncii.

Înacest sens, cei doi preşedinţi au arătat că susţin modificarea legislaţieimuncii în concordanţă cu normele europene, în sensul îmbunătăţirii relaţieidintre angajator şi angajat.

Celedouă părţi susţin că nu vor accepta modificări ale Codului Muncii care să afectezedrepturile salariaţilor cu privire la asocierea în sindicat, negociereacolectivă şi sectorial.

MarianSârbu a spus că, odată cu semnarea acestui Angajament cu CNSLR-Frăţia, speră caşi alte sindicate să urmeze o cale similară.

Preşedinteleconfederaţiei sindicale a afirmat că CNSLR-Frăţia a ales şi calea politicăpentru relansarea dialogului sindical, întrucât soluţiile oferite de Guvern larevendicările sindicale "au fost neconcludente".

Petcua menţionat că a adresat solicitări similare şi altor partide din arculguvernamental, primind "un material" doar de la UDMR, care a fostînsă considerat de liderii confederaţiei "ca neconcludent", întrucâtnu oferea garanţii şi "repere concrete".

"Considerămacest angajament o cale de redeschidere a dialogului social şi o şansă dereconciliere a unei mişcări sindicale foarte frământate. Deocamdată doaraceastă formă de angajament a venit doar de la UNPR, singurul partid de laguvernare dispus la un astfel de angajament scris", a mai afirmat liderulsindical.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine