2019-10-16 20:20

Vama a descoperit în 2010 trei milioane de ţigarete de contrabandă cu ajutorul a 10 câini dresaţi

 |  16:14
Vama a descoperit în 2010 trei milioane de ţigarete de contrabandă cu ajutorul a 10 câini dresaţi

AutoritateaNaţională a Vămilor (ANV) a descoperit în 2010 circa trei milioane de ţigaretede contrabandă cu ajutorul a 10 câini dresaţi, alţi zece urmând să fieantrenaţi şi folosiţi împotriva contrabandei anul viitor.

JTIşi ANV au extins joi protocolul de colaborare, în urma căruia producătorul deţigarete a donat autorităţii vamale zece câini ce urmează a fi antrenaţi pentrudepistarea produselor de contrabandă şi 10 maşini care vor fi folosite deinstructorii animalelor.

PotrivitGildei Lazăr, corporate affairs manager la JTI, investiţia într-o echipă caninămobilă, respectiv în maşină şi câine, este de circa 10.000 de euro.

"Celemai bune rezultate împotriva contrabandei cu ţigări le-au dat echipele canine.Cele 10 echipe pe care le avem deja au descoperit în acest an circa treimilioane de ţigarete", a spus Dorel Fronea, directorul departamentuluiEchipe Mobile din cadrul ANV.

Ela arătat că dresajul unui "câine antitabac" durează trei luni, iar încadrul pregătirii fiecare animal distruge zilnic 4-5 pachete de ţigări.

ReprezentantulANV a adăugat că animalele sunt dresate într-un centru la Vama Giurgiu,singurul de acest fel din Europa Centrală şi de Est.

"Bulgariiîşi antrenează câinii tot la noi", a mai spus el.

Froneaa afirmat că în următorii trei ani, autoritatea vamală va deţine 40 de echipecanine "antitutun" şi 20 de echipe antidrog.

"Marţi,la biroul vamal Otopeni, echipa canină antitabac nu a marcat ţigări, însă adepistat o valiză în care erau 100.000 de euro", a mai spus Fronea.

Potrivitacestuia, ANV a confiscat în acest an 145 de milioane de ţigarete, faţă de 120de milioane anul trecut şi 118 milioane în 2008.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray