2019-08-18 14:06

Vasile: Andronescu şi Popa ar putea demisiona din Parlament dacă Legea educaţiei trece

 |  15:30
Vasile: Andronescu şi Popa ar putea demisiona din Parlament dacă Legea educaţiei trece

Viceliderulgrupului PSD din Camera Deputaţilor, Aura Vasile, a declarat, joi, că patruparlamentari ar putea demisiona din Legislativ dacă Legea educaţiei va fiadoptată, printre aceştia numărându-se Ecaterina Andronescu şi Florian Popa.

Eaa precizat că Legea educaţiei îi are în vedere pe patru parlamentari care s-arafla, după ce Legea educaţiei va fi adoptată, în incompatibilite cu calitateade ales, ei fiind în acelaşi timp şi rectori ai unor universităţi.

AuraVasile a arătat că, în situaţia în care Ecaterina Andronescu este rector alUniversităţii Politehnice din Bucureşti, iar Florian Popa rector alUniversităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", ei ar putea optapentru meseria lor, renunţând la calitatea de ales.

"DacăLegea educaţiei trece, ne pregătim de alegeri anticipate în mai multecolegii", a spus Aura Vasile.

Eaa mai arătat că în situaţia Ecaterinei Andronescu şi a lui Florian Popa maisunt alţi doi parlamentari care sunt şi rectori.

"DacăParlamentul nu are nevoie de oameni cu carte, atunci să-i aibă pe cei carevoteaza pe deget", a spus Aura Vasile.

ProiectulLegii educaţiei naţionale, modificat şi completat ca urmare a includerii unoramerndamente formulate de senatori şi deputaţi acceptate de Guvern, prevede că"persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică nupot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului".

Deasemenea, este stipulat că "funcţia de rector este incompatibilă cudeţinerea de funcţii de conducere în cadrul unui partid politic, pe perioadaexercitării mandatului".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray