2020-02-26 19:40

Vaslui: Echipaj de pe ambulanţă bătut şi autosanitară vandalizată de un pacient, în drum spre spital

 |  13:17
Vaslui: Echipaj de pe ambulanţă bătut şi autosanitară vandalizată de un pacient, în drum spre spital

Unechipaj de pe o ambulanţă din Vaslui, format din asistentă şi medic, a fostbătut, iar autosanitara a fost vandalizată, în cursul nopţii de sâmbătă spreduminică, de un pacient, în timp ce era transportat la spital, fiind nevoie deintervenţia poliţiştilor pentru imobilizarea bărbatului.

Potrivitreprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, bărbatul adevenit violent la scurt timp după ce a fost preluat de autosanitară de pe undrum din localitatea Coroieşti, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112care anunţa că o persoană a căzut în stradă.

Deşiimobilizat pe targă pentru eliminarea riscului de a cădea în timpultransportului, bărbatul în vârstă de 55 de ani a reuşit să smulgă chingile şi aînceput să o lovească, fără motiv, pe asistenta aflată lângă el.

Ulterior,şoferul ambulanţei a oprit pentru ca medicul, aflat în faţă, să vină înajutorul asistentei, pentru a-l imobiliza şi calma pe pacient. Aflat în starede ebrietate, bărbatul a început să-l lovească şi pe medic, astfel că a fostsolicitată, prin staţie, intervenţia Poliţiei.

"Lasolicitarea noastră, au fost trimise două echipaje de Poliţie de la posturilecomunale cele mai apropiate pentru a veni în sprijinul medicului şi alasistentei de pe ambulanţă. Primii care au ajuns au fost poliţiştii din Ciocanicu ajutorul cărora s-a reuşit imobilizarea şi sedarea pacientului care,ulterior, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad. Însă, din momentulîn care a reuşit să-şi smulgă chingile, pe lângă lovirea asistentei şi apoi amedicului, pacientul a distrus şi o parte din echipamentul medical dinambulanţă, valoarea pagubelor ridicându-se la peste 3.000 de lei", adeclarat, duminică, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Potrivitsursei citate, în cursul zilei de duminică, atât asistenta cât şi medicul vordepune plângere la Poliţie împotriva pacientului agresiv.

Deasemenea, conducerea SAJ Vaslui va depune o altă plângere penală împotrivabărbatului pentru distrugere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine