2019-10-15 20:00

Veniturile Orange România au scăzut cu 8,7% în trimestrul al treilea, la 246 milioane euro

 |  15:28
Veniturile Orange România au scăzut cu 8,7% în trimestrul al treilea, la 246 milioane euro

VeniturileOrange România s-au diminuat în trimestrul al treilea cu 8,7% faţă de niveluldin aceeaşi perioadă a anului trecut, la 246 milioane euro, pe fondul scăderiiînregistrate de serviciile prepay, în timp ce segmentul de abonamente acontinuat să se stabilizeze.

"Înacest trimestru, în timp ce veniturile din serviciile pe baza de abonament aucontinuat să se stabilizeze, veniturile din serviciile prepay au reflectat onouă degradare din cauza contextului economic. Evoluţia globală a veniturilorpe baza comparativă este similară cu cea din trimestrul doi. Ca lider de piaţăvom continua să investim şi să alocăm resurse pentru a oferi clienţilor noştricele mai simple şi mai de calitate produse de pe piaţa din România", adeclarat, într-un comunicat, directorul executiv al Orange România, ThierryMillet.

Numărulclienţilor Orange România a scăzut cu 2,8% în iulie-septembrie, faţă deintervalul similar din 2009, la 10,398 milioane. În acelaşi timp, venitul mediuanual pe utilizator a fost de 83,3 euro.

Pesegmentul broadband, operatorul a înregistrat o creştere cu 35% a totalului declienţi faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, ajungând la 3,024milioane.

"Orangea continuat să facă progrese pe acest segment şi a dezvoltat oferte de date şide smartphone-uri, servicii dedicate şi asistenţă specializată pentruutilizatorii de smartphone-uri, oferte speciale şi personalizate", se maiarată în comunicat.

Înprimele nouă luni, veniturile Orange România s-au situat la 730 de milioane deeuro, faţă de 800 de milioane de euro în intervalul similar din 2009.

FranceTelecom, proprietarul Orange România, a înregistrat în perioadaianuarie-septembrie venituri de 33,772 miliarde de euro, cu 1,76% sub nivelulaceluiaşi interval al anului trecut, potrivit unui raport al grupului francez.Operatorul telecom menţionează că, în Europa, revenirea veniturilor a fostcontrabalansată parţial de dificultăţi în România, piaţă afectată puternic deprobleme economice, respectiv reducerea cu 25% a salariilor din sectorul publicşi majorarea cu cinci puncte procentuale a TVA.

Lasfârşitul lunii septembrie, France Telecom avea 203,4 milioane de clienţi, cu5,1% mai mulţi decât în perioada similară din 2009.

"Acesterezultate reprezintă prima piatră de temelie pentru atingerea obiectivelorpropuse pentru 2015 şi ne aduc, pentru prima dată, peste nivelul de 200 demilioane de clienţi la nivel mondial", a declarat directorul general alFrance Telecom, Stéphane Richard.

Pentruansamblul acestui an, grupul anticipează că veniturile vor creşte uşorcomparativ cu 2009.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray