2020-08-07 22:17

Victor Ponta: Sper să nu se prelungească prea mult perioada de consultări şi de numire a noului Guvern

 |  13:40
Victor Ponta: Sper să nu se prelungească prea mult perioada de consultări şi de numire a noului Guvern

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa miercuri ca perioada consultărilor cu partidele şi învestirea noului guvern să nu se tergiverseze, arătând că întârzierea împiedică adoptarea bugetului pe anul viitor.

"Din păcate, nu avem încă bugetul. S-au lungit alegerile, chiar dacă unii nu-şi aduc aminte că s-au opus (fixării scrutinului în noiembrie - n.r.). Sper să nu se lungească prea mult şi zona de consultări şi de numire a noului guvern. Nu putem să venim cu bugetul... În Parlament, sigur, putem să-l trimitem, dar la începutul anului avem consultări cu partenerii noştri internaţionali (FMI, Comisia Europeană - n.r.). Comisiile de specialitate vor dezbate bugetul în ianuarie şi probabil că după 20 ianuarie Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară pentru aprobarea bugetului", a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El a menţionat că Executivul nu va putea emite decât acte administrative, după ce rezultatul alegerilor parlamentare din 9 decembrie va fi validat.

"Nu ştiu să vă spun când va fi noul guvern, din păcate, nu depinde de noi lucru acesta. Sper să fie cât mai repede, ca să putem să ne apucăm de treabă cu toate puterile conferite de Constituţie şi de Parlament", a afirmat premierul.

În context, el a reiterat că în 2013 cheltuielile de personal în instituţiile publice nu trebuie să crească.

"Vă spun de pe acum, nu creşte niciun buget la cheltuieli de personal, mai puţin dacă este vorba de Sănătate, situaţii speciale sau ceea ce avem de plătit la Educaţie. La celelalte instituţii, începând cu structurile centrale - Parlament, Preşedinţie, CCR, Curtea de Conturi - ne ţinem de cuvânt şi dăm reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierele pungii, că o să rămânem cu ea goală pe la jumătatea anului", a avertizat Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz