2020-02-25 06:56

Vîntu în faţa instanţei: “Băsescu mi-a cerut să îl ajut în 2007 cu referendumul”

 |  17:02
Vîntu în faţa instanţei: “Băsescu mi-a cerut să îl ajut în 2007 cu referendumul”

Sorin OvidiuVântu a declarat, miercuri, în faţa completului care judecă recursul acestuiafaţă de decizia de arestare preventivă, că şeful statului i-a cerut sprijinmediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe carea acceptat-o, pentru "progresul României".

"În2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.r.) a venit la mine să-l susţin. Eui-am spus că sunt de acord, şi am stabilit împreună cu el anumite criterii înbaza cărora îl susţin, bazate pe progresul şi modernizarea României", adeclarat Vântu, miercuri, în faţa instanţei care judecă recursul său faţă dehotărârea prin care instanţa inferioară a decis arestarea sa şi a altor douăpersoane pentru 29 de zile, sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

Vântu acontinuat declaraţia, arătând că, "după aceea", mai mulţi"emisari" ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustulde presă "Realitatea".

"Dupăaceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evidentcă am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat căvoi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, amrefuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru caîn final totul să culmineze cu arestarea mea", a spus Vântu în sala dejudecată.

Omul deafaceri şi -a continuat atacurile la adresa preşedintelui, acuzându-l pe acestacă "face totul" prin Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi că"recrutează" procurori şi oameni din presă.

"Băsescuface totul prin SRI, şi vă explic cum. Băsescu recrutează procurori şi oamenidin presă, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI faceinterceptările şi sesizează procurorii cu note informative, procurorii facdosare care apoi sunt date pe mâna jurnaliştilor, care au datoria de a-ldesfigura pe adversar", a spus omul de afaceri.

Acestasusţine că a fost monitorizat chiar şi de 140 de lucrători ai SRI, vorbindchiar şi de închirierea unei frecvenţe de satelit pentru interceptareamicrofonului de la mobilul său.

"140 deoameni din SRI m-au monitorizat, iar în ultima perioadă doar 40; s-a închiriatchiar şi o frecvenţă pe satelit pentru înregistrarea microfonului de latelefonul meu", a mai spus Sorin Ovidiu Vântu în faţa instanţei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine