2020-02-28 13:52

Virusul West Nile a lovit şi în Rusia: 116 persoane infectate!

 |  18:41
Virusul West Nile a lovit şi în Rusia: 116 persoane infectate!

Cel puţincinci persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile în regiuneaVolgograd din Rusia, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire, auanunţat serviciile sanitare locale.

"Aufost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, iar cincibolnavi au murit", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilorsanitare Rospotrebnadzor, adăugând că zilnic sunt înregistrate între şase şi 10noi cazuri.

Alte trei cazuriau fost înregistrate în regiunea vecină Voronej, aflată la 600 de kilometrisud-est de Moscova.

Serviciilesanitare afirmă că numărul ţânţarilor a crescut de până la 20 de ori faţă deanul trecut, în principal din cauza caniculei care a afectat Rusia în varaacestui an. În zonele de sud, temperaturile au atins 40 de grade, după douăluni cu ploi abundente.

Autorităţileruse au avertizat asupra "unei creşteri a numărului formelor grave alebolii" şi au afirmat că aproximativ două milioane de persoane ar putea fiafectate în zona Volgograd.

Serviciilesanitare "au cerut administraţiei locale din Volgograd să intensificeactivităţile de dezinsecţie", precizând că virusul a fost identificat înzonă şi în anii trecuţi, când numărul îmbolnăvirilor a fost însă mult mai mic.

Virusul WestNile, transmis de ţânţari, a fost identificat în vara acestui an şi în Grecia,unde a provocat mai multe decese.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine