2020-04-07 13:22

Voiculescu susţine că SPP îl monitorizează clandestin

 |  14:38
Voiculescu susţine că SPP îl monitorizează clandestin

Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu a trimis oscrisoare conducerii Senatului în care îl acuză pe directorul SPP, LucianPahonţu, că a dispus să fie monitorizat, susţinând că până la acţiuni agresivenu este decât o graniţă fină.

"Supun atenţiei Biroului Permanent al Senatului opotenţială încălcare a echilibrului instituţional din statul român,concretizată prin monitorizarea clandestină exercitată de către angajaţiiserviciilor secrete asupra unor membri ai Parlamentului. Am fost informat decătre un lucrător al SPP, a cărui identitate nu o pot dezvălui din raţiuni ceţin de siguranţa sa şi a familiei sale, că ar exista o dispoziţie adirectorului SPP privind monitorizarea acţiunilor mele interne şiexterne", se arată în scrisoarea semnată de Dan Voiculescu.

El a adăugat că agenda sa zilnică nu este confidenţială, putând ficunoscută de orice persoană, inclusiv de către directorul SPP.

"Însă, din momentul în care se iniţiază o monitorizare sistematicăasupra unui cetăţean care, întâmplător, este şi parlamentar şi membru alopoziţiei, se creează premisele unui abuz instituţional grav", se maiarată în scrisoarea lui Dan Voiculescu.

Vicepreşedintele Senatului are "convingerea" că nu este singurulmembru al opoziţiei care "se bucură de atenţia specială" aserviciilor secrete.

"Iar între monitorizare şi acţiuni agresive (înscenări, flagranturi,droguri amplasate în buzunarul, maşina, casa, avionul, habitatul unui cetăţeansau orice alt «accident» bine pregătit) este o graniţă foarte fină pe care unfuncţionar bine motivat o poate trece atunci când primeşte comandapotrivită", se mai arată în scrisoare.

Dan Voiculescu a cerut conducerii Senatului iniţierea unui dialoginstituţional cu directorii serviciilor secrete pentru a se asigura că"îşi înţeleg şi respectă responsabilităţile legale".

Scrisoarea este înregistrată la cabinetul preşedintelui Senatului pe datade 14 septembrie, iar la secretariatul Biroului Permanent pe data de 16septembrie şi urmează să fie discutată marţi de către membrii conduceriiSenatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine