2019-08-18 16:47

Wikileaks difuzează un fişier criptat

 |  07:15
Wikileaks difuzează un fişier criptat

Wikileaks, site-ul specializat în dezvăluirea documentelor secrete, a difuzat miercuri un fişier criptat după ce a făcut public pe Twitter că urmează în curând un anunț important. Apariția acestui fişier criptat are loc într-o perioadă în care Wikileaks publică o nouă serie de circa 134.000 de telegrame diplomatice americane. 

Wikileaks nu a făcut cunoscut conţinutul dosarului criptat de 571 megaocteţi. Conform site-ului accesul se face printr-o „cheie” care va fi difuzată „la momentul potrivit”. În urmă cu apoximativ un an, în iulie 2010, site-ul a difuzat un alt fişier al cărui conţinut urma a fi dezvăluit dacă i se întâmpla ceva fondatorului site-ului, Julian Assange, un australian de 40 de ani. Assange trăieşte sub arest la domiciliu în Marea Britanie, în urma unei cereri de extrădare din partea Suediei fiind acuzat de viol şi agresiune sexuală. Justiţia britanică a permis expulzarea lui, dar Assange, a făcut apel la această decizie. Wikileaks a anunţat că a fost marţi ţinta unui atac cibernetic. Nu se stie cine se afla în spatele atacului cibernetic, dar intervine dupa ce oficialii americani au declarat că publicarea celor 125.000 de telegrame sensibile în ultima saptamana pune în pericol chiar viața unor oameni și aduc un mare prejudiciu obiectivelor americane.

„Statele Unite condamnă orice publicare de informatii clasificate”, a declarat atunci purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, potrivit .

WikiLeaks a negat orice implicare în dezvaluirea surselor protejate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639259-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray