2020-02-17 15:02

Zeci de gospodării au fost inundate într-o localitate din Bihor în urma ploilor torenţiale

 |  16:13
Zeci de gospodării au fost inundate într-o localitate din Bihor în urma ploilor torenţiale

Aproximativ 40 de gospodării din satul bihorean Leleşti,comuna Bunteşti, au fost inundate după ce un pârâu care trece prin sat a ieşitdin matcă în urma ploilor torenţiale căzute miercuri dimineaţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana aanunţat că în urma ploilor căzute, miercuri dimineaţă, 40 de gospodării au fostinundate în satul Leleşti.

"Apa nu a afectat subsolurile caselor, ci doarcurţile şi grădinile. Deocamdată nu am fost solicitaţi, dar dacă vom fi vominterveni", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt alISU, locotenentul Cristian Herţe.

Potrivit acestuia, până în prezent nicio altă localitatedin judeţul Bihor nu a fost afectată de ploile căzute în ultimele ore.

Primarul comunei Bunteşti, din care face parte satulLeleşti, a declarat că situaţia a fost gestionată de către comitetul localpentru situaţii de urgenţă, iar apa din gospodării a fost evacuată.

"Situaţia s-a produs din cauza faptului că a fost orupere de nori, iar un pârâu care trece prin sat a ieşit din matcă. Culturileagricole nu au fost afectate, dar căutăm soluţii să deviem pârâul, să nu maitreacă prin sat", a afirmat Degău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine