1 decembrie 1995: Cum arăta Andreea Esca, când a apărut pentru prima dată la Pro TV (VIDEO)

Sintagma „Bună seara, România, bună seara, București” a fost rostită de Andreea Esca pentru prima dată la 1 decembrie 1995, odată cu lansarea oficială a postului Pro TV.

Prezentatoarea Pro TV a mărturisit cum a ajuns să prezinte principalul jurnal de știri de la postul din Pache Protopopes: „În 1995, îmi amintesc că se căutatu chipuri noi, tineri care să nu aibă nicio legătură cu regimul comunist”, şi-a început Andreea Esca povestea într-un interviu acordat unui post francez de televiziune. Ştirista studia jurnalismul, aşa că acest lucru a cântărit în faţa şefilor.

S-a prezentat la un interviu, iar în scurt timp i s-a încredinţat principalul jurnal de ştiri. De acolo cariera ei a luat avânt. „Am ales această meserie din întâmplare, pur şi simplu. Acum ştiu că acest drum era făcut pentru mine”, mărturisea Andreea Esca, în urmă cu ceva timp, potrivit b1tv.ro.

Sacoul, cumpărat chiar de ea

Sacoul a fost cumpărat chiar de ea: „Mi-a plăcut pentru că era roşu, cu o catifea elegantă la guler şi buzunare. Se pare că a avut succes şi mi-a purtat noroc. A suferit mici modificări, se mai uzase”, spunea vedeta tv. De 1 Decembrie, Andreea Esca şi-a păstrat obiceiul ca în fiecare an, de Ziua Naţională a românilor şi ziua în care ProTV mai împlineşte un an, să poarte acelaşi sacou roşu în care şi-a salutat pentru prima dată telespectatorii, la 1 decembrie 1995. Vedeta de la Pro TV a vorbit și despre momentul în care se va lăsa de televiziune. Andreea Esca a precizat, în podcastul actorului Marius Manole că nu s-a gândit niciodată în mod serios la acest lucru, chiar dacă în ultimul timp mai multe vedete mari au părăsit postul din Pache Protopopescu.

Eu cred că stai până te dau afară sau îți găsesc un înlocuitor. În America am văzut că au emisiuni și la 90 de ani. În alte țări pun mult mai mult preț pe tinerețe, să arăți bine.Depinde și de emisiune. Dacă e vorba de știri, cred că poți să prezinți până mai târziu, pentru că este vorba despre credibilitate, despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”, a precizat știrista de la Pro TV, pe YouTube.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole