10.000 de pași zilnic? Important nu este numărul, ci ritmul

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, a face zilnic 10.000 de pași reprezintă minimum de efort fizic pentru menținerea în formă, protejarea sănătății și păstrarea greutății normale a corpului. Dar un studiu, publicat în revista ”JAMA Internal Medicine”, susține că și numărul pașilor este imporant, dar și ritmul în care sunt făcuți.

30 de minute de activitate zilnică

Activitate fizică moderată cel puțin 30 de minute, zilnic. Este ceea ce recomandă medicii.10.000 de pași făcuți zilnic, evident sunt foarte buni pentru sănătate. Dar ei reprezintă aproximativ șapte kilometri, o distanță nu tocmai ușor de parcurs zilnic.

Exemplu

Pentru Francois Carre, cardiolog și medic de medicină sportivă la CHU Rennes, este foarte simplu să aibă cele 30 de minute de mișcare zilnică. El este un exemplu la îndemână: parcurge pe jos 1 kilometru până la spitalul unde profesează, adică 10 minute de mers dimineața, 10 minute, la întors seara, și alte 10 minute după ce mănâncă. ”Am făcut cele 30 de minute de mișcare fizică mergând în ritm susținut”.

A face zilnic activități fizice ne ajută să reducem cu aproximativ 30% riscurile de apariție și evoluție a unor boli, explică Laurent Winkler, medic în echipa de judo, citat de Europe 1.

”Bolile cardiovasculare, cancerele, hipertensiunea arterială, diabetul, colesterolul… pentru toate aceste boli este demonstrat că activitatea fizică este elementul principal, care poate reduce incidența sau gravitatea lor”, spune medicul Winkler.

Din acest studiu este important de rețnut că și cea mai simplă și de scurtă durată activitate fizică, efectuată zilnic, permite îmbunătățirea stării de sănătate și prevenirea unor boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole