10 lutieri români își prezintă instrumentele muzicale la Târgul Cremona Musica 2023

Zece maeştri lutieri din Asociaţia Artiştilor Lutieri din România (AALR), au plecat în Italia, cu aproape 70 de instrumente din lemn, pentru a participa la Târgul Cremona Musica 2023, desfășurat la finele acestei săptămâni.

Producătorii de instrumente muzicale din Reghin au plecat în Italia, ducând cu ei în jur de 70 de instrumente muzicale cu arcuș (viară, violă, contrabași, violoncel) realizate din lemn, pentru a le prezenta la Târgul Cremona Musica 2023. Târgul este cel mai important eveniment mondial dedicat instrumentelor muzicale de ultimă generație. Lutierii au început pregătirile pentru această audiție a târgului în urmă cu un an, fiindcă fiecare instrument în parte are câteva sute de faze de pregătire, iar producătorii vor să demonstreze lumii că sunt printre cei mai buni, comparându-se cu lutierii consacrați din Italia, Franța, Germania, Coreea de Sud sau Japonia.

„România este la a patra participare mai consistentă, sub tutela Asociației Artiștilor Lutieri din România. Este un avantaj major pentru noi, fiindcă înainte, lutierii din România erau destul de răsfirați într-un spațiu imens, unde participă 300-400 de expozanți din peste 100 de țări și, practic, deveneau foarte greu vizibili. Ce am reușit să facem cu asociația, am pus bazele unor standuri unitare și astfel, am reușit să avem zeci de metri de expunere a standurilor românești într-un singur loc. Asta face ca ele să fie foarte vizibile. Sunt în jur de 70 de instrumente din toate categoriile instrumentelor cu arcuș, la care lutierii din Reghin sunt specializați”, a declarat, la plecarea spre Italia, vicepreședintele Asociației Artiștilor Lutieri din România, Claudiu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole