100.000 de farmacii online au fost închise. Acestea vindeau produse false anti-Covid

Un număr record de false farmacii online au fost închise în luna mai ca urmare a unei eradicări globale. Operațiunea Pangea efectuată de Interpol a eliminat de pe piețe 100.000 de comercianți online care vindeau medicamente ilicite, informează BBC.

Numai în Regatul Unit au fost confiscate produse medicale în valoare de 13 milioane de dolari. A fost cea mai mare operațiune de după 2008.

Autoritățile britanice au eliminat 3.100 de linkuri cu reclame pentru vânzarea ilegală de medicamente neaprobate și au închis 43 de pagini web din UK.

Pericol pentru sănătate

Interpol, organizația internațională a poliției cu sediul la Lyon, facilitează cooperarea internațională între forțele polițienești. Secretarul general Jürgen Stock a spus că vânzarea de doctorii ilegale pune în pericol mii de vieți.

Vânzarea online de medicamente ilicite continuă să fie un pericol pentru siguranța publică și de aceea astfel de operațiuni ca Pangea rămân vitale în combaterea acestei amenințări globale. Întrucât pandemia a forțat tot mai mulți oameni să-și mute viețile online, infractorii au fost prompți în țintirea acestor noi clienți. Infracțiunile continuă să evolueze în vremea pandemiei Covid-19, iar autoritățile trebuie să rămână vigilente în eradicarea rețelelor criminale implicate în proliferarea produselor farmaceutice ilicite, în special prin platforme online.”

Industria farmaceutică globală este în valoare de peste un trilion de dolari. Lanțuri vaste de furnizare se întind de la producători mari din țări precum China și India până la depozite din Europa, America de Sud sau Asia și distribuitori care trimit produsele în toate țările lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...