11 sportivi și 2 oficiali refuză să se întoarcă acasă: Lotul de box al Afganistanului a rămas în Serbia!

Lotul de box al Afganistanului, care a participat la Campionatele Mondiale de la Belgrad – desfăşurate în octombrie-noiembrie – s-a refugiat în Serbia, după competiţie, refuzând să se întoarcă în ţara guvernată de talibani.

11 boxeri şi doi oficiali au rămas în Serbia după CM. Unul dintre sportivii afgani, Hasib Malikzada, a confirmat că echipa s-a mutat între hoteluri şi săli de sport pentru a se antrena în timpul şederii lor prelungite în Serbia. Malikzada a declarat că talibanii îi vor „ucide” dacă vor găsi echipa şi a precizat că el şi-a închis deja sala de sport din Kabul, la scurt timp după ce talibanii au răsturnat guvernul, în august. „După sosirea talibanilor, nu am mai putut continua boxul”, a declarat el, pentru AFP. În plus, Waheedullah Hameedi, secretarul general al Federaţiei de Box din Afganistan, a explicat că a fost sfătuit să nu se mai întoarcă în ţară. „Am primit prea multe avertismente”, a spus el.

S-au antrenat în locuri ascunse

Boxul a fost interzis în Afganistan în timpul guvernării precedente a talibanilor în 1996-2001. În timp ce liderii săi au încercat să se prezinte ca fiind mai toleranți de data aceasta, Hameedi a insistat că oficialii și boxerii s-au confruntat cu amenințări și s-au temut pentru siguranța lor, potrivit ABC News. „Boxul este „haram” pentru ei (talibani), ceva în islam care este ilegal pentru ei”, a spus el.

Înainte de călătoria în Serbia, boxerii s-au antrenat în locuri ascunse și au încercat să ascundă planul de a concura la turneul internațional, a spus Hameedi. Ei au reușit să obțină vize pentru a merge în Iran și, odată ajunsi la Teheran, au solicitat vize la Ambasada Sârbei înainte de a se pleca la Belgrad, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...