15 August, într-un oraș din Belgia: Omletă gigant din 10.000 de ouă, gătită într-o tigaie cu diametrul de patru metri

La Malmedy, festivitățile de 15 august din an includ și o omletă gigant. În acest an, se va celebra a 25-a ediție a evenimentului cu o omletă din… 10.000 de ouă, transmite presa din Belgia.

Malmedy este un oraș din regiunea Valonia din Belgia.

Anul trecut, din cauza crizei sanitare, am făcut o omletă mai mică, din 5.000 de ouă, dar anul acesta revenim la cantitățile obișnuite, spune Benedicte de Bournonville Mathy, președintele confreriei  cavalerii omletei gigant și mare maestru. Toate ingredientele folosite sunt din regiunea Valonia și sunt susținute prin sponsorizări.

Vor fi 10.000 de ouă, 50 de kilograme de șuncă, 1,5 kilograme de arpagic și câțiva litri de ulei.

Omleta se distribuie în mod gratuit vizitatorilor și va fi pregătită de membrii confreriei. Omleta va fi gătită la foc de lemne într-o tigaie cu diametrul de patru metri, mai precizează Benedicte Mathy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...