15 foști manageri ai Volkswagen au fost acuzați de procurori în scandalul mașinilor pe motorină

Procurorii germani au acuzat 15 directori de la Volkswagen și un furnizor de autoturisme în legătură cu scandalul emisiilor mașinilor pe motorină care a apărut în 2015, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al parchetului. Suspecții sunt acuzați că au ajutat și au instigat la fraudă în combinație cu evaziunea fiscală, certificarea indirectă falsă și publicitatea penală, potrivit lui Klaus Ziehe de la parchetul din nordul orașului Braunschweig.

Peste nouă milioane de vehicule mărcile VW, Audi, Seat și Skoda vândute consumatorilor cu un dispozitiv care a contribuit la eludarea testelor de mediu ale motoarelor diesel. „Procuratura nu a numit pe niciunul dintre executivii acuzați că au pus pe piață mașini într-o stare care nu a fost aprobată oficial, ceea ce înseamnă că erau ilegale și făceau publicitate înșelătoare”, a spus Ziehe.

El a adăugat că rechizitoriul ajunsese acum la 1554 de pagini. Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că o anchetă penală împotriva companiei a fost abandonată în 2018, după ce a plătit o amendă, adăugând că compania nu a fost implicată în următorul traseu împotriva suspecților individuali.

Volkswagen a anunțat luna trecută că va cere despăgubiri fostului său CEO Martin Winterkorn și fostului șef Audi Rupert Stadler pentru scandalul emisiilor mașinilor pe motorină, care a fost descoperit în 2015, deoarece pare să traseze o linie în cadrul celei mai mari crize din istorie.

Procesul lui Winterkorn și al ceilorlalți manageri a fost amânat până în septembrie din cauza pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...