Milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson au fost distruse. Ce anume a dus la pierderea acestora

Compania Johnson&Johnson a anunţat miercuri că a găsit un lot produs greșit la o fabrică a societăţii Emergent Biosolutions, un laborator încă neautorizat pentru producerea ingredientelor pentru vaccinul anti-COVID-19 al JNJ, scrie Agerpres.

Potrivit companiei americane, lotul respectiv nu a ajuns în etapele finale ale procedurii de fabricare a vaccinului. Precizările JNJ vin după ce tot miercuri cotidianul New York Times a scris că circa 15 milioane de doze din vaccinul produs de aceasta au fost distruse în mod accidental, dintr-o „eroare umană”, după ce câțiva angajați ai fabricii au amestecat ingredientele incorect. Acest lucru a dus astfel la întârzierea livrărilor de vaccin Johnson%Johnson.

JNJ a asigurat totodată că cele peste 20 de milioane de doze de vaccin promise SUA până miercuri sunt în curs de livrare, precum şi cele 24 de milioane prevăzute până la sfârşitul lui aprilie.

Johnson&Johnson a planificat să livreze în SUA în prima jumătate a anului 100 de milioane de doze din vaccinul său, care se administrează într-o singură doză, urmărind să încheie aceste livrări până la sfârşitul lunii mai. Compania se aşteaptă să distribuie peste un miliard de doze până la sfârşitul acestui an.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...