187 de monede descoperite în stomacul unui indian

Uneori, chirurgii sunt surprinși de ceea ce pot descoperi, în timpul unei intervenții chirurgicale, în stomacul unor pacienți. Totuși, nimic nu i-ar fi putut surprinde mai mult pe medicii de la Hangal Sri Kumareshwar, Bagalkot, India, ca descoperirea făcută în stomacul unui bărbat în vârstă de 30 de ani, transmite ParisMatch.

Bărbatul a fost adus de familie la spital, pentru că acesta se plângea de balonări și vărsături repetate. Investigațiile preliminare –  radiografii, endoscopii – au permis determinarea în scurt timp a cauzei acestor tulburări: o cantitate enormă de monede, înghițite zilnic, de-a lungul a trei luni.

1,5 kg de metal

La finalul intervenției chirurgicale, care a durat peste două ore, medicii au extras din stomacului bărbatului în total 187 de monede, care cântăreau 1,5 kg.

Stomacul pacientul s-a dilatat foarte mult, având monede în toate colțurile, spune dr. Eshwar Kalaburgi. Însă, în mod miraculos, bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută public, a rămas cu puține sechele după acest bizar regim alimentar.

Am tratatat începutul unei deshidratări și alte câteva simptome minore. Acum pacientul este stabil și poate vorbi normal, mai spune medicul Kalaburgi.

Recordul

Acest mâncător de monede suferă de o tulburare psihică numită pica. Această tulburare este caracterizată prin apetitul pentru substanțe care nu sunt destinate alimentației (pământ, var, cretă, hârtie, metal etc.). Numele ”pica” vine de la denumirea științifică din limba latină a coțofenei (Pica pica), care este capabilă să mănânce aproape orice.

Totuși, pacientul din India nu a egalat recordul în materie deținut de un japonez, în vârstă de 50 de ani. Acesta a înghițit 1.894 de monede, în două decenii. Și acesta a supraviețuit, deși în stomacul lui se adăpostea o veritabilă comoară, care cântărea circa 8,5 kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...