MApN: 20 de elevi ai școlilor militare din România au fost depistați cu coronavirus

Publicat: 14 sept. 2020, 19:45, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
MApN: 20 de elevi ai școlilor militare din România au fost depistați cu coronavirus
armată, scoala militari, mapn

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că luni au început cursurile în toate unitățile de nivel liceal și postliceal din subordinea ministerului. Conform instituției, toți elevii au fost testați, dintre care 20 de tineri au din aceste școli au fost depistați cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al MApN, toate unitățile de învățământ liceal și postliceal din cadrul Ministerului Apărării Naționale au început luni cursurile.

În anul de învățământ 2020-2021 s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naționale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanța și Craiova, dintre care peste 600 sunt elevi de clasa a IX-a, și peste 1.200 de elevi în școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscriși în anul I.

Ministerul Apărării Naționale anunță că a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor.

„Astfel, în cazul elevilor din colegiile militare naționale și din școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, sosirea elevilor în unitățile școlare s-a realizat în săptămâna premergătoare datei de începere a cursurilor, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2, prin grija Direcției medicale a MApN, având în vedere faptul că elevii provin din medii epidemiologice diferite și ținând cont de caracterul specific al încazarmării și al activităților de instruire militară”, se arată în comunicat.

Situația epidemiologică la școlile militare din România

„Până la ora transmiterii acestui comunicat, conform rezultatelor testărilor centralizate pe fiecare unitate școlară, situația epidemiologică se prezintă astfel:

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța – doi elevi infectați, ambii internați în spital;

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia – patru elevi infectați, asimptomatici, izolați la domiciliu;

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza – cinci elevi infectați, asimptomatici, patru dintre ei aflați în izolare în spații special destinate în cadrul colegiului și unul aflat în izolare la domiciliu;

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova – șase elevi infectați, asimptomatici, internați în spital, urmând a fi transferați pentru izolare în spații special destinate în cadrul colegiului;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri „Basarab I” din Pitești – un elev infectat, internat în spital”, au transmis reprezentanții MApN.

Potrivit acestora, toate cazurile au fost depistate înainte de începerea cursurilor, iar în urma anchetelor epidemiologice contacții direcți ai elevilor confirmați ca pozitivi au fost carantinați în spații special destinate. Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină au acces la cursuri în format online.