2023 un an atipic pentru imobiliare – oferte customizate, flexibilitate în negocierea contractelor și facilități extra

Publicat: 30 iul. 2023, 09:00, de Cristian Matache, în News , ? cititori
2023 un an atipic pentru imobiliare – oferte customizate, flexibilitate în negocierea contractelor și facilități extra

Proiectele rezidențiale noi vin cu dotări peste cele standard pentru a vinde și există o flexibilitate tot mai mare în finațarea și negocierea unei oferte personalizate.

Pe o piață imobiliară în scădere raportată la numărul de tranzacții încheiate, dezvoltatorii se adaptează și aduc noutăți atât din punct de vedere al facilităților oferite în prețul casei, cât și ca ofertă personalizată pentru fiecare client în parte.

Flexibilitatea de care dau dovadă acum tot mai mulți dezvoltatori vine cu scopul de a atrage clienții spre achiziția unei proprietăți și pentru a diminua temerile pe care aceștia le resimt într-o perioadă incertă. Unii dezvoltatori personalizează oferta financiară a locuinței ce o au în portofoliu în funcție de sursele de finanțare ale clienților sau de avansul perceput, dar oferă și posibilitatea acestora de a adăuga în antecontracte riscuri mai mici și termene mai blânde în cazul în care nu vor reuși semnarea unui contract final de vânzare-cumpărare.

În proiectul Epique home, dezvoltatorul Ecovillas a luat o serie de măsuri menite să
impulsioneze vânzările. “2023 este un an în care decizia de achiziție nu se ia ușor. Oamenilor le este teamă să investească într-o proprietate și așteaptă cu banii în bancă. Pentru a da un imbold vânzărilor, am adoptat strategii noi: am ieșit în vânzare cu proiectul de case pe care îl construim în Pipera mai târziu, tocmai pentru ca cei care cumpără să vadă proiectul spre final și să decidă mai ușor achiziția, fiind într-un stadiu avansat de construcție – în decembrie livrăm toate cele 18 case. De asemenea, la antecontractele semnate am fost mai flexibili și am negociat, parte în parte, cufiecare client, termenele care să îi confere acestuia siguranță și să îi diminueze temerile.” (VLAS VEACESLAV – CEO Ecovillas Company)

Din punct de vedere al finanțării, Ecovillas a acceptat plata avansului în tranșe și a sumelor
finale la fel, pe parcursul construcției, astfel încât clientului să i se ofere posibilitatea de a
evalua și evoluția pieței și de a pune în balanță toate riscurile.

Inovație, tehnologii noi, facilități în plus oferite în prețul casei pentru a diferenția proiectul de ltele din zonă

“Unicitatea arhitecturii, dar mai ales inovația adusă proiectului nostru din Pipera erau must
have pentru acest concept de case. Am știut că pe o piață incertă e nevoie de mai mult. Nu mai suficient să vinzi o casă, de aceea ne-am îndreptat spre un produs luxury, cu dotări pe măsură, dar care oferă o serie de facilități eco-friendly: pompe de căldură geotermice, sistem de ventilație cu recuperare de căldură, sistem pasiv de răcire, ready smart home system, ferestre mari, izolație superioară.” (VLAS VEACESLAV – CEO Ecovillas Company)