3 soluții pentru o stabilitate financiară pe viitor

În contextul economic actual, este important să îți asiguri finanțele pe viitor. Chiar dacă pare greu să îți imaginezi cum va arăta viitorul financiar, există modalități prin care poți să îți gestionezi mai bine resursele financiare și să îți asiguri o mai mare stabilitate financiară în timp.

Descoperă 3 soluții pentru a-ți asigura stabilitatea financiară pe viitor.

  1. Investițiile în imobiliare

Investițiile în imobiliare sunt considerate a fi cele mai sigure și, chiar dacă istoricul pieței este unul fluctuant, se cunoaște faptul că valoarea proprietăților imobiliare crește în timp. Așadar, achiziția unui apartament cu scopul de a-l închiria sau de a-l revinde la un preț mai mare poate fi o idee potrivită pe care să o iei în considerare atunci când te gândești la siguranța ta financiară pe viitor.

Pentru a te asigura că obții un randament maxim, orientează-te spre un apartament modern, compartimentat inteligent și localizat într-un oraș cu populație mare. Dacă ești încă în proces de căutare, verifică oferta de apartamente de vanzare sector 1 din București și alege proprietatea care consideri că este cea mai potrivită pentru o investiție.

  1. Economisirea

Una dintre cele mai bune modalități de a-ți asigura finanțele pe viitor este economisirea. Indiferent că alegi să faci asta lunar sau îți setezi un obiectiv trimestrial, această activitate te poate ajuta să obții un viitor mai sigur în ceea ce privește finanțele tale.

O metodă eficientă de economisire este aplicarea regulii 50/30/20 care presupune următoarele:

  • 50% din venituri să aloci pentru cheltuieli necesare, precum plata chiriei, a ratei sau plata facturilor la utilități;
  • 30% dintre venituri să aloci dorințelor și nevoilor de socializare sau de menținere a unui anumit stil de viață;
  • 20% din venituri să economisești. Pentru a facilita acest proces, poți să alegi să deschizi un cont de economii sau un depozit la termen în care să depui banii economisiți. În funcție de opțiunea aleasă, vei primi și o dobândă pentru banii pe care îi depozitezi.

Aplicarea acestei reguli și dobânda pe care o primești pentru depozitarea banilor tăi într-un cont de economii sau depozit la termen sunt două soluții care te pot ajuta să economisești și să devii mai responsabil în ceea ce privește bugetul pe care îl aloci cheltuielilor tale.

  1. Planificarea financiară

Planificarea financiară te ajută să fii responsabil în ceea ce privește gestionarea bugetului tău, motiv pentru care poate fi o soluție potrivită pentru a-ți maximiza siguranța financiară pe viitor. 

În prima etapă a planificării financiare, creează-ți un buget. Pentru a face acest lucru, ai nevoie să identifici totalul veniturilor tale lunare și totalul cheltuielilor absolut necesare. În funcție de acestea, vei putea să adaugi și alte cheltuieli în planificarea ta. Este recomandat să faci acest lucru lunar, pentru o evidență mai clară a bugetului tău.

Următoarea etapă constă în stabilirea obiectivelor financiare. Este important ca obiectivele tale să fie clare și măsurabile, astfel încât să poți urmări îndeplinirea lor și să ajustezi planificarea financiară, atunci când este cazul. Această ultimă etapă te poate ajuta să prioritizezi cheltuielile și să îți canalizezi resursele financiare în direcția potrivită.

Investițiile în imobiliare, economisirea și planificarea financiară sunt trei acțiuni pe care să le ai în vedere atunci când îți construiești o strategie pentru viitorul tău financiar. Folosește-te de informațiile din acest articol și pune în aplicare ceea ce consideri că ți se potrivește.

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...