300 de şacali vor fi eliminaţi din Delta Dunării

Începe vânătoarea de șacali în Delta Dunării unde s-au înmulțit prea mult și sunt extrem de periculoși. Și pentru oameni și pentru faună. Aproximativ 300 de exemplare urmează să fie eliminate în mod strict și organizat.

Sunt activiști care cred că se încearcă de fapt reluarea vânătorii în Deltă, dar guvernatorul Deltei spune că este exclus. Oamenii Deltei au tot reclamat că șacalii se înmulțesc necontrolat și au devenit periculoși. Atacă animalele din gospodării şi distrug culturile de legume. Se năpustesc inclusiv asupra altor animale sălbatice din Deltă și asupra păsărilor. Se consideră că aproximativ 300 de șacali mai puțini ar echilibra situația, iar administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuţiile cu Ministerul Mediului pentru a stabili condiţiile în care vor fi eliminate animalele.

De ceva vreme s-au înmulțit șacalii foarte mult și în județul Bihor. Au fost văzuți, în haită, pe mai mult fonduri de vânătoare unde se hrănesc în special cu puii de fazan, de căprior şi de mistreţ.

Potrivit ultimelor date oficiale, populaţia de şacali din România este de 19.000, potrivit știri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...