35% dintre angajați cred că se vor întoarce la locurile de muncă anul acesta. Cum arată biroul viitorului

Mai mult de o treime (36,5%) dintre angajații români consideră că întreaga echipă din compania în care lucrează se va întoarce în 2021 la birou. Aceștia au răspuns la un studiu realizat de Genesis Property, care a avut obiectivul de a înțelege mai bine percepția oamenilor despre perspectiva reîntoarcerii se va întoarce anul acesta la birou.

Cei mai mulți spun că birourile au devenit o parte importantă a jobului lor în contextul Covid-19 și peste 57% vor evalua mai atent acest criteriu în viitor, când se vor afla în situația de a-și căuta un nou loc de muncă, mai arată sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, care deține West Gate Business District și Novo Park.

Românii, preocupați de birourile de la locul de muncă

Dacă proximitatea biroului față de casă rămâne un factor important pentru majoritatea angajaților (65%), anul pandemic a crescut importanța măsurilor sanitare luate în clădire (51% dintre respondenți) și a modului de organizare a spațiului, cu accent mai mare pe birouri delimitate care facilitează distanțarea (49,3% dintre respondenți). În același timp, 41% spun că vor evalua atent, de-acum înainte, și tehnologiile adoptate în spațiul de birouri pentru mai multă siguranță privind sănătatea lor și a colegilor.

35% dintre angajați cred că se vor întoarce la locurile de muncă anul acesta. Cum arată biroul viitorului

Crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru sănătate, prin măsuri sanitare și tehnologii avansate menite să limiteze riscurile unor amenințări pentru sănătate cum este Covid-19, se află la baza The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), primul standard global open source care evaluează rezistența clădirilor de birouri la amenințări pentru sănătate. IMMUNE™ propune peste 120 de măsuri relevante pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care își desfășoară activitatea în clădire le poate lua pentru a îmbunătăți imunitatea birourilor.

Biroul post-pandemic, mai sigur și mai creativ

În perspectivă, pe lângă măsurile pentru sănătate pe care peste 60% dintre respondenții la sondajul Genesis Property le văd necesare în clădirile de birouri astăzi și în viitor, mulți angajați consideră că este loc și pentru alte schimbări. Spre exemplu, 52% cred că, în viitor, birourile ar trebui să ofere angajaților o experiență integrată de muncă, stil de viață, divertisment și socializare. Alți 45% consideră că situația actuală reprezintă o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligența artificială, care pot elimina activități repetitive și de rutină, redefinind modul în care vor lucra în viitor. Nu în ultimul rând, 40% își doresc ca, pe viitor, să aibă oportunitatea să lucreze în spații care le ofere un mediu mai bun pentru a-și manifesta și creativitatea.

„Oamenii simt tot mai mult nevoia să interacționeze cu colegii și vor să facă acest lucru într-un mediu mai sigur pentru sănătate, care le pune în valoare abilitățile și creativitatea. Prin urmare, anul care tocmai s-a încheiat nu este doar anul pandemiei, ci și anul care a declanșat schimbarea privind viața la birou și modul în care vor fi gândite birourile de-aici înainte. În tot acest context, IMMUNE™ vine ca o soluție prin care riscurile pentru sănătate și îngrijorările angajaților pot fi atenuate, așa încât oamenii să poată redescoperi biroul, așa cum va arăta în viitor”, spune Darren Allen, director de dezvoltare în cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™.

1 COMENTARIU

  1. O analiza propagandista, lipsita de inteligenta, ar trebui sa gândim într-un alt mod, sa ne întrebăm cu toții de ce sunt atât de periculoase variantele noi de COVID-19 și cum să oprim răspândirea. Pentru asta trebuie sa ne îndreptăm atenția și sa privim atent spre Noua Zeelandă, Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și chiar Europa. Vestea bună este că variantele noi de Covid-19 nu provoacă boli mai severe sau nu are o rată de mortalitate mai mare decât varianta originală. Dovezile de până acum sugerează că vaccinurile vor fi în continuare eficiente împotriva acestuia.
    Dar vestea proastă este că variantele noi de Covid-19 se răspândește mai ușor, are potențialul de a infecta mult mai mulți oameni, provocând mai multe spitalizări și decese.
    ” Nu știm exact dacă Românii sunt preocupați de birourile de la locul de muncă sau de sănătatea, viata lor ? ” Chiar trebuie și este nevoie sa ne gândim inteligent la următor pas.
    „Oamenii simt tot mai mult nevoia să interacționeze cu colegii și vor să facă acest lucru într-un mediu mai sigur pentru sănătate” Desigur ON-LINE și de ACASĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...