Decizie definitivă a Curții de Apel București: Fostul lider PSD Liviu Dragnea își va executa integral pedeapsa de 3 ani și jumătate

Publicat: 21 aug. 2020, 14:45, de Eva Mihai, în POLITICĂ , ? cititori

Curtea de Apel Bucureşti a respins astăzi, 21.08.2020, contestaţia fostul lider PSD, Liviu Dragnea, la executarea pedepsei cu închisoare, decizia fiind definitivă. Astfel, Dragnea va rămâne încarcerat, pentru a-și termina de executat pedeapsa stabilită inițial la trei ani și șase luni.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti s-au pronunţat, vineri, în cazul contestaţiei la executare depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Judecătorii au decis să respingă ca neîntemeiată contestaţia formulată de acesta, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă.  

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive. Fostul lider PSD se află, din primăvara anului trecut, încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Tribunalul Bucureşti a respins inițial contestaţia lui Liviu Dragnea pe data de 9 iunie a.c.. Fostul lider al PSD  a atacat însă decizia la Curtea de Apel Bucureşti pentru ca, vineri, 21 august a.c., contestația la executarea pedepsei să-i fie respinsă definitiv. Avocaţii lui Liviu Dragnea susţin că acesta este încarcerat ilegal în penitenciar, întrucât completul de trei judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat în fapte de corupţie.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, având de executat un rest de 27 de luni, până în noiembrie 2022.

Autor