378 de cazuri de infectare cu tulpina britanică în România. 29 sunt de pacienți infectați sunt copii

Potrivit medicului Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate, în România sunt 378 de cazuri de pacienți diagnosticați cu tulpina britanică a coronavirusului. Din acest total, 29 de pacienți sunt copii.

De asemenea, sunt patru pacienți în România care au fost depistați cu tulpina braziliană şi cea sud-africană. Medicul afirmă că există posibilitatea de a fi mult mai multe cazuri de tulpini diferite decât cele identificate.

De la începutul cunoaşterii circulaţiei acestor tulpini în România s-au selectat din punct de vedere clinic pentru secvenţiere 772 de probe. Dintre acestea sunt finalizate 382 de probe, larga majoritate, 378 sunt cu tulpina britanică, iar dintre acestea 29 sunt la copii şi restul sunt cazuri de adulţi. Au existat, cel puţin până la acest moment, din datele primite de noi, două probe cu tulpina sud-africană şi două probe cu tulpina braziliană” a declarat Florentina Furtunescu, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro.

În ceea ce privește eficiența noilor vaccinuri de pe piață împotriva noilor tulpini, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că este uşor diminuată.

Singurul meu mesaj este acela de a ne programa cât mai mulţi la vaccinare şi să accelerăm campania de vaccinare”, a îndemnat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...