4 criterii de care să ții cont pentru a deschide o afacere sustenabilă

Publicat: 26 mai 2023, 10:05, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
4 criterii de care să ții cont pentru a deschide o afacere sustenabilă

Indiferent de industrie, sustenabilitatea devine tot mai prezentă în mediul de afaceri. A fi conștient de influența pe care propriul business o poate avea asupra mediului înconjurător este un mesaj clar pentru consumatori, dar și o mișcare de afaceri inteligentă.

Dacă vrei să îți deschizi o afacere sustenabilă, descoperă, în acest articol, patru lucruri de care să ții cont.

1.   Clădirile cu zero emisii de carbon

Clădirile viitorului sunt construite într-o strânsă legătură cu protejarea mediului înconjurător. Astfel spus, clădirile afacerilor au sarcina de a-și produce singure necesarul de energie din surse regenerabile, având zero emisii de carbon.

Noile clădiri de afaceri trebuie să ofere flexibilitate mediului înconjurător și să fie proiectate ca mici hub-uri energetice, care produc și stochează energia.

2.   Spații de lucru care încurajează reciclarea

Astăzi, conceptul spațiilor de lucru este diferit față de cel din trecut. El trebuie gândit în așa fel încât să stimuleze productivitatea, dar și să încurajeze un comportament în armonie cu mediul înconjurător.

Reciclarea în spațiile de lucru pornește de la acțiunile antreprenorilor, care au rolul de a educa publicul. Iată ce poți face:

  • achiziționează, pe cât se poate, instrumente de muncă din materiale sustenabile;
  • alege întotdeauna producătorii care ambalează produsele în materiale ușor de reciclat;
  • comunică în permanență cu furnizorii care îți asigură bunurile, în legătură cu deciziile și conceptele de sustenabilitate pe care se bazează compania.

În cadrul spațiului de lucru, optează pentru coșuri de gunoi centralizate, oferindu-le persoanelor oportunitatea de a selecta deșeurile. Ele trebuie amplasate în fiecare încăpere, în special în spațiile aglomerate.

3.   Încurajarea și dezvoltarea spațiilor verzi

Spațiile verzi sunt extrem de importante, pentru ca un business să crească sustenabil. În afacerile moderne, dezvoltarea spațiilor verzi conduce spre mișcări inteligente pentru generarea profitului, dar și pentru a răspunde la nevoile publicului. Conform unui sondaj realizat de către Genesis Property, compania dezvoltată de Liviu Tudor, 53,4% dintre angajații români sunt de părere că interacțiunea în afara programului, alături de colegii de muncă, aduce coeziune între echipe și crește productivitatea pe termen lung.

4.   Facilități durabile și mobilier reciclat

Pe lângă acțiunile deja cunoscute ale sustenabilității (compostare și reciclare), companiile viitorului trebuie să mai facă un pas în acest demers.

Spațiile de birouri pot încuraja sustenabilitatea chiar prin modul în care sunt gândite și proiectate. Astfel, mobilierele din materiale reciclate sunt de luat în calcul pentru fiecare antreprenor care își dorește facilități durabile în compania sa.

Tot în sprijinirea sustenabilității pot intra și alte obiecte din clădiri, achiziționate și confecționate din materiale reciclate (vesela din bucătărie, mobilierul din spațiile de birouri sau din baie).

Prin urmare, sustenabilitatea începe să fie un domeniu de interes pentru mulți antreprenori, pentru o cifră de afaceri satisfăcătoare, dar și pentru relația cu publicul. Dacă te afli în etapa construirii unui business, sfaturile de mai sus îți vor fi de ajutor, la începutul unui drum de afaceri sustenabil și durabil.

Sursa foto: Shutterstock.com

Autor
O singură platformă. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online vezi toate articolele