4 Lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști despre implanturile dentare

Implanturile dentare sunt o metodă foarte eficientă pentru a-ți recăpăta frumusețea zâmbetului în cazul în care ți-ai pierdut un dinte, sau chiar mai mulți. Dar știi ce trebuie să faci pentru a beneficia la maxim de o astfel de metodă de tratament stomatologic?

Mai ales când vine vorba de sănătate, întotdeauna înainte de a lua o decizie, este bine să te documentezi și să înveți cum trebuie să procedezi a obține cele mai bune rezultate și a profita din plin de investiția făcută. Iar ca să începi cu dreptul cercetările tale, ți-am pregătit în continuare o listă cu cele mai importante lucruri pe care ar fi bine să le cunoști despre implanturile dentare.

#1 Nu orice persoană poate beneficia de implanturi dentare

Cu toate că implanturile dentare sunt cea mai bună metodă de înlocuire a dinților naturali lipsă, din păcate, există și persoane care nu pot apela la ele ca să se trateze. De exemplu, persoanele care suferă de diabet, din cauză că abilitatea lor de vindecare este compromisă, trebuie să se consulte cu medicul curant înainte de a opta pentru un tratament cu implanturi dentare deoarece există riscul ca locul în care acesta a fost inserat să nu se vindece în mod corespunzător.

Și osteoporoza reprezintă o afecțiune medicală cu un risc ridicat pentru persoanele care doresc să beneficieze de implanturi dentare. Osteoporoza afectează densitatea osoasă inclusiv de la nivelul oaselor gurii și implicit stabilitatea implantului dentar. De aceea, și în cazul în care suferi de osteoporoză trebuie mai întâi să beneficiezi de un consult medical de specialitate înainte de a decide dacă merită să faci sau nu să faci o astfel de investiție.

#2 Tratamentele cu implant dentar au o rată mai mare de succes efectuate de un medic stomatolog cu experiență

Dacă vrei să beneficiezi de un implant dentar București și să fii sigur de reușita tratamentului, îți recomandăm clinica stomatologică Dr. Aristide. Medicii stomatologi din această clinică acordă o atenție deosebită pacienților lor și fiecare caz este tratat cu interesul pe care îl merită.

Nu există doi pacienți cu o situație medicală identică și de aceea, pentru a putea oferi cele mai bune rezultate, medicii stomatologi de la clinica stomatologică Dr. Aristide își iau toate măsurile de siguranță necesare, constând în analize medicale de specialitate și consultații, înainte de a oferi tratamente cu implanturi dentare.

#3 Trebuie să ai răbdare dacă vrei să beneficiezi de un tratament cu implant dentar

Dacă ți-ai pierdut un dinte și îți imaginezi că poți merge azi la stomatolog și să te întorci acasă cu un zâmbet impecabil, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, să știi cu lucrurile nu stau chiar așa. Când vine vorba de implanturi dentare, răbdarea este cheia și merită din plin să aștepți ca să te bucuri apoi de rezultate impecabile.

Înainte de inserția unui implant dentar, locul în care era fixat dintele natural trebuie mai întâi să se vindece și apoi, după inserție, este nevoie de o altă perioadă de vindecare care durează aproximativ 6 luni. După ce implantul s-a fixat bine în os, atunci trebuie să mergi din nou la medicul stomatolog, să ți-l descopere și să îi atașeze un bont de vindecare și apoi să-ți fabrice o coroana dentara care să se potrivească perfect cu dantura ta. De aceea, din momentul în care te-ai hotărât să investești într-un tratament cu implant dentar și până să te poți bucura de implantul propriu-zis, poate fi necesar să aștepți chiar și mai mult de jumătate de an. Dar vestea bună este faptul că odată ce ai investit într-un implant dentar, dacă îl îngrijești corespunzător, ai toate șansele să te bucuri de el întreaga viață.

#4 Implanturile dentare se îngrijesc foarte ușor și sunt cum nu se poate mai confortabile

După vindecare, îți va fi destul de dificil să faci diferența dintre un implant dentar și un dinte natural după modul în care percepi fiecare din acești doi dinți pentru că te vei simți exact la fel de confortabil cu oricare dintre ei.

Mai mult, nici în ceea ce privește rutina de îngrijire orală nu există diferențe între implanturile dentare și dinții naturali, lucru pentru care implanturile sunt mult mai practice față de oricare altă metodă de înlocuire a dinților pierduți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...