46% dintre europeni locuiesc în apartamente. În România, cu multe regiuni rurale, 65% din populație locuiește în case

În 2019, 46% din populația UE locuia în apartamente, în timp ce puțin peste o treime (35%) din populație trăia în case decomandate și aproape o cincime (19%) locuia în case semidecomandate sau terase. potrivit unei analize Eurostat.

Apartamentele au devenit cel mai comun tip de reședință în 14 state membre, în special în Letonia (unde 66% dintre oameni locuiau în apartamente), Spania (65%) și Estonia (61%). Statele membre cu cea mai mică pondere a populației care locuiesc în apartamente au fost Irlanda (8%) și Țările de Jos (21%).

Casă pe pământ sau apartament. Sursa: Eurostat

În schimb, mai mult de două treimi din populație locuia în case individuale din Croația (68%), urmate de Slovenia (66%), Ungaria și România (ambele 65%) și Danemarca (54%). Olanda și Irlanda au fost singurele state membre ale UE în care mai mult de jumătate din populație locuia într-o casă semi-detașată (58% și, respectiv, 53%) în 2019.

7 din 10 persoane locuiau într-o reședință proprietate personală

În 2019, șapte din fiecare zece (70%) persoane din UE locuiau într-o casă sau apartament pe care le dețineau. Au existat mai mulți proprietari decât chiriași în toate statele membre ale UE în 2019, cu cele mai mari ponderi de proprietari înregistrate în România (96%), Ungaria (92%), Slovacia (91%) și Lituania (90%).

Cea mai mică pondere a reședințelor ocupate de proprietari a fost în Germania (51%) și Austria (55%).

Mai multe articole...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole