69 de percheziții la o grupare specializată în trafic de droguri și spălare de bani din județul Constanța. 111 de persoane vor fi audiate

În mai multe localități din județul Constanța au fost făcute, miercuri dimineață, 69 de percheziții la o grupare specializată în traficul de droguri și spălare de bani. Conform autorităților, urmează să fie audiate 111 de persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe data de 11 noiembrie, procurorii DIICOT Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Cmbatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au făcut 69 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Mangalia, a localităţilor Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Techirghiol, Agigea şi a oraşului Ovidiu, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe psihoactive noi şi spălare de bani.

“În fapt s-a reţinut că, începând cu luna octombrie a anului 2017 şi până în prezent, grupul infracţional organizat, constituit iniţial de 9 persoane, la care ulterior au aderat alte 50 de persoane, a acţionat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea şi punerea în vânzare a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive, cunoscute sub denumirea de etnobotanice”, se arată în comunicatul DIICOT.

Gruparea infracţională a acţionat pe raza municipiului Constanţa, dar şi în zona sudică a litoralului, respectiv localităţile Eforie, Techirghiol, Tuzla şi municipiul Mangalia.

În urma cercetărilor efectuate anchetatorii au stabilit faptul că membrii grupării au fi pus în vânzare 15,13 kilograme de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care au obţinut suma de 1.292.355 de lei.

La sediul DIICOT-S.T. Constanţa vor fi audiate, în cadrul urmăririi penale, 111 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...