7 secrete ale unei echipe unite. Cum să ai o relaţie bună cu colegii de la job

Ai un job în care lucrezi într-o echipă şi relaţionezi mult cu colegii? Cu siguranţă ai nevoie să menţii o relaţie bună cu aceştia şi echipa unită. De aceea, este important să investeşti în mai multe aspecte ale relaţionării cu colegii. Află din acest articol câteva secrete ale unei echipe unite şi cum să menţii o relaţie bună cu colegii tăi de muncă.

Investeşte în brainstorminguri

Un aspect important al unei echipe unite, mai ales în domeniile creative şi în orice domeniu de business, sunt brainstormingurile, mai ales pentru a genera idei şi a progresa în realizarea de proiecte de orice tip.

Brainstormingul este o metodă pe care echipele o folosesc pentru a genera idei menite să rezolve probleme clar definite. În condiții controlate și într-un mediu de gândire liberă, echipele abordează o problemă prin mijloace precum întrebarea „Cum am putea noi să facem…?”. Ei produc o gamă largă de idei și creează legături între acestea pentru a găsi potențiale soluții. Descoperă mai multe metode pentru a realiza un brainstorming reuşit.

Practică ascultarea activă

Încrederea și abilitățile excelente de comunicare sunt bazele oricărei relații sănătoase. Una dintre cele mai bune modalități de a le realiza pe ambele este ascultarea activă. Fii receptiv la cuvintele oamenilor, exersează inteligența emoțională și folosește comunicarea nonverbală pentru a arăta că ești atent.

S-ar putea să te întrebi de ce comunicarea eficientă este atât de importantă în construirea relațiilor. Dacă nu poți spune cuiva cum te simți, nu poți forma o legătură reală. Ascultând activ ceea ce spun colegii tăi și răspunzând în mod corespunzător, creează o bază solidă. De acolo, poţi construi cele mai bune relații de muncă posibile.

Fă-ți timp pentru colegii tăi

Este ușor să rămâi blocat în rutina zilnică și să-ţi neglijezi relațiile. Pentru a atenua acest lucru, programează timp pentru o ceașcă de cafea. Și dacă lucrezi de acasă, încearcă o pauză virtuală de cafea. Acest lucru îţi va crea timpul de care ai nevoie pentru a construi relații bune de muncă. Construirea unor relaţii de calitate te va ajuta pe termen lung în realizarea proiectelor în care vrei să investeşti.

Urmează-ţi angajamentele

Înainte de a cere lucruri de la alții, asigură-te că îţi respecți angajamentele. Oamenii trebuie să aibă încredere că poți respecta termenele-limită. Dovedirea faptului că eşti un coechipier de încredere va facilita construirea unor relații bune de muncă. Acest lucru te va ajuta pe termen lung şi te va face să fii văzut ca un coechipier de încredere.

Află când să ceri ajutorul

Când este timpul, trebuie să știi cum să ceri ajutorul. Să faci totul singur nu va face decât să rănească credibilitatea ta de coechipier. De asemenea, poate produce rezultate slabe. Să ceri ajutorul sau să delegi sarcinile te va asigura că îţi îndeplineşti obligațiile și îţi va deschide ușa pentru a lucra unu-la-unu cu cineva. Această colaborare te poate ajuta să construieşti o relație mai puternică.

Stabileşte limite clare

Granițele relațiilor sănătoase sunt o parte importantă a construirii prieteniilor de muncă. Este important să găseşti un echilibru între „o relație de muncă sănătoasă” și „prea multă socializare”. La sfârșitul zilei, ești încă la serviciu.

Comunică clar atunci când ai nevoie de timp pentru a te concentra mai degrabă decât a socializa. De asemenea, poţi utiliza o strategie de blocare a timpului pentru a-ţi prioritiza sarcinile pe parcursul zilei.

Arată-ţi recunoştinţa

Gesturile mărunte merg foarte departe în a arăta un sentiment de apreciere față de colegii tăi. Complimentează-i pentru munca lor, adu-le gustări pentru pauze sau trimite-le note de mulțumire. Acest tip de apreciere nu va trece neobservat.

Este posibil să ai zile în care nu te simți recunoscător. Cu toate acestea, să fii rezistent și să păstrezi o perspectivă pozitivă sunt o parte importantă a construirii unor relații bune de muncă.

Ţine cont de toţi paşii de mai sus pentru a avea o echipă unită şi succes în relaţiile cu coechipierii tăi.

Foto: Fox / Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...