8 miliarde de dolari, preţul pentru care ar putea fi vândută platforma OnlyFans

Publicat: 26 mai 2025, 10:54, de Ionut Jifcu, în TEHNOLOGIE , ? cititori
8 miliarde de dolari, preţul pentru care ar putea fi vândută platforma OnlyFans
sursa foto: Shutterstock

Platforma online OnlyFans, cunoscută pentru conţinutul său pentru adulţi, furnizat contra cost de creatori independenţi, ar putea fi vândută pentru aproximativ 8 miliarde de dolari, conform unor surse apropiate discuţiilor citate de Reuters.

OnlyFans, spre vânzare

Proprietarul unic al platformei, compania britanică Fenix International Ltd, este în negocieri avansate cu un grup de investitori condus de Forest Road Company, o firmă de investiţii din Los Angeles. Identitatea celorlalţi investitori implicaţi în tranzacţie nu a fost făcută publică.

OnlyFans a cunoscut o creştere spectaculoasă în timpul pandemiei de COVID-19, când tot mai mulţi creatori şi utilizatori au ales platforma pentru a genera venituri şi a accesa conţinut exclusiv. În anul financiar încheiat în noiembrie 2023, compania a raportat venituri record de 6,6 miliarde de dolari, o creştere uriaşă faţă de cele 375 de milioane înregistrate în 2020. Din veniturile creatorilor, platforma reţine un comision de 20%.

Leonid Radvinsky, om de afaceri americano-ucrainean, este acţionarul unic al Fenix International, care deţine OnlyFans. Acesta a cumpărat platforma în 2018 şi a încasat, potrivit surselor, cel puţin 1 miliard de dolari în dividende în ultimii trei ani. Deşi locaţia actuală a lui Radvinsky nu este cunoscută, el continuă să fie principalul decident în privinţa viitorului platformei.

Pe lângă negocierile cu Forest Road Company, Fenix International discută şi cu alţi potenţiali cumpărători. De asemenea, se ia în calcul şi o ofertă publică iniţială (IPO). Totuşi, sursele avertizează că nu există certitudinea că tranzacţia se va finaliza în perioada următoare, care este estimată la una-două săptămâni.

Platforma OnlyFans a fost implicată în numeroase controverse, fiind menţionată în investigaţii şi dosare judiciare din SUA privind conţinut ilegal, inclusiv materiale cu abuzuri asupra minorilor şi pornografie neconsensuală. Aceste aspecte au determinat multe instituţii financiare să evite colaborarea cu OnlyFans, din motive de conformitate şi reputaţie.

Forest Road Company, fondată în 2017, investeşte în diverse sectoare, precum media, energie regenerabilă şi active digitale. Printre proiectele sale se numără o echipă de Formula E şi banca de investiţii ACF, majoritar deţinută din 2024.

Nici OnlyFans, nici Forest Road Company nu au făcut declaraţii oficiale privind aceste discuţii de vânzare.