Organizațiile culturale îi cer ajutorul președintelui. Nicio reacție din partea lui Klaus Iohannis

Până acum, nu s-a implementat nicio schemă de sprijin pentru operatorii culturali și nu există un plan concret pentru reluarea concertelor, atrage atenția  Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale.

Este al doilea apel de acest fel către șeful statului în decurs de o lună, fără o reacție de la Cotroceni, a spus în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM, Edi Chereji, director de marketing al Festivalurilor Untold și NeverSea.

Nicio reacție din partea președintelui, aveam o speranță că va exista această mediere din partea dumnealui, s-au făcut tot felul de propuneri, unele dintre ele chiar sunt în zona unor, hai să zicem, anomalii. Evenimentele indoor pot fi organizate pentru săli omologotate cu o capacitate de până la 30%, dar evenimentele outdoor, unde, teoretic, se presupune că riscurile ar trebui să fie cele mai mici de transmitere a virusului, sunt interzise”.

Concertele ar putea fi organizate după modelul meciurilor de fotbal de la Euro, unde va fi permis accesul spectatorilor vaccinați, imunizați natural sau cu test negativ de coronavurus, mai spune Edi Chereji:

Dacă pentru meciurile de fotbal de la Euro s-au găsit soluții, sigur, acolo e vorba de limitarea numărului de spectatori, hai să vedem cum putem aplica asta în industria noastră, unde lucrurile stau puțin diferit. Dacă la Euro, cel mai probabil, veniturile din vânzarea de bilete nu sunt probabil cel mai important capitol din buget, la un concert sau la un festival sigur că veniturile principale vin din vânzarea de bilete, asta înseamnă că, automat, numărul de participanți este important”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole