8800 de elevi și 1200 de cadre didactice au prezentat adeverințe medicale pentru a continua învățarea online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că peste 8000 de elevi și 1200 de cadre didactice au prezentat deja adeverințe medicale după prima zi de școală, ceea ce înseamnă că procesul de învățământ va continua pentru ei în sistem online.

Sorin Cîmpeanu este convins că acest număr va crește, în condițiile în care luni doar 8100 de elevi și 1040 de cadre didactice au prezentat adeverința.  

Unde s-a înregistrat cea mai scăzută prezență

Peste 2,13 milioane de copii din totalul de aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari s-au întors luni în bănci, iar ministrul Educației a declarat că prezența a fost una mare în rândul copiilor de grădiniță și al celor din ciclul primar, în timp ce în licee prezența a fost una mai scăzută.

După ce ministrul Educației a vizitat mai multe unități de învățământ din Capitală, a sesizat faptul că în aceste școli prezența a fost de peste 75%. Cea mai mare prezență a fost înregistrată la grădinițe și la clasele primare, în timp ce la clasele a XII-a a fost consemnată cea mai slabă prezență.

Școlile din România s-au redeschis luni, odată cu începerea semestrului al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, în funcție de cele trei scenarii: verde, galben și roșu.  

Potrivit Ministerului Educației, în scenariul verde sunt 10.198 de unități de învățământ, în scenariul galben – 6.583, iar în scenariul roșu – 1.051 unități de învățământ.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Cum se fereste Piedone de ”vanatori”

Cum se ferește Piedone de ”vânători”! Cadoul inedit primit de edil

Cristian Popescu Piedone își ține la curent urmăritorii de pe rețelele sociale cu evenimentele din viața sa. Așa s-a întâmplat și astăzi, când a...

Barajul Bicaz, verificat după cutremurul de azi dimineață!

În urma unui cutremur cu magnitudinea de 3.3, care a avut loc în această dimineață în județul Neamț, autoritățile au demarat verificări în zona...